Dveri: SNS ne voli frilensere jer nisu pod njenom kontrolom

Beta pre 14 dana

 Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas u Nišu da Dveri podržavaju protest radnika na internetu, njihove zahteve i sve što rade u borbi za svoja prava a protiv, kakao je kazao, "nedemokratske i kriminalne vlasti".

Obradović je na konferenciji za novinare ocenio da vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) ne voli frilensere zato što nisu pod njenom kontrolom, zato što su slobodni, nezavisni i zato što ne mogu da ih ucene za radno mesto i siguran glas, kako to čine sa ogromnim brojem građana Srbije.

"To što se događa sa frilenserima je primer kako se država obračunava sa domaćom pameću i domaćim preduzetnicima, dok uvek kao 'belog medveda' štiti stranog finansijera u Srbiji", izjavio je lider Dveri.

Dodao je da je ideja vlasti da "opljačkaju frilensere, da im retroaktivno naplate porez", umesto da rade suprotno i, kako je naveo, ono što predlažu Dveri - da ih podrže i da im daju poreske olakšice kako bi ostali u Srbiji.

Kako je kazao, Dveri osuđuju to što policija pokušava da protest frilensera umanji i što ih je potisnula sa ulice na plato ispred Narodne skupštine.

"To je poruka vlasti, da ne smemo da izađemo na ulice i da se borimo za svoja ekonomska, socijalna i porodična prava", ocenio je Obradović.

On je pozvao sve "porodične i rodoljubive" građane Srbije na protest koji će u subotu 15. maja organizovati Dveri ispred Narodne skupštine.

"Biće to protest ne samo protiv ove vlasti i protiv tri antihrišćanska, antiporodična i antiustavna zakona koje predlaže Gordana Čomić, već više protest za našeg domaćeg privrednika, za porodične firme, frilensere, domaći ekonomski interes i za zaštitu zdravlja građana, za našu vodu, vazduh i zemlju", rekao je Obradović.

Predsednica Gradskog odbora Dveri Tamara Milenković Kerković kazala je da vlast u Nišu mora da se promeni, jer su sve prethodne vlasti proteklih 30 godina pljačkale resurse grada.

Ona je upozorila da je aktuelna vlast u Nišu dozvolila da se u samom jezgru grada grade višespratnice, dok je centralni trg, prema njenim rečima, "pustinja bez hlada" nezavršena već godinu i po dana, građani se susreću sa ozbiljnim komunalnim problemima, sa manjkom zelenila i bez biciklističkih staza.

Konferencija za novinare Pokreta Dveri organizovana je povodom otvaranja i osvećenja prostorija pokreta, koje se nalaze u starom delu podzemnog prolaza.

(Beta, 04.08.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »