Vučić: Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom, protiv smo 'zamrznutog koflikta'

Beta pre 12 dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom kojem će pristupiti konstruktivno u želji da se dođe do kompromisnog rešenja.

""Srbija je protiv 'zamrznutog konflikta' jer neko može da ga odmrzne. Suština napretka Albanaca i Srba je mir", rekao je Vučić, u zajedničkom obraćanju novinarima sa nemačkim ministrom spoljnih poslova Hajkom Masom.

On je rekao da je za Srbiju važno da se ispuni do sada dogovoreno, pre svega Briselski sporazum i formiranje Zajednice srpskih opština.

Govoreći o regionu, Vučić je naglasio da će Srbija "igrati apsolutno konstruktivnu ulogu", napominjući da nije zainteresovana za teritorije drugih već za saradnju.

Kako je naveo, tema razgovoro je bila i vladavina prava i uveren je da će Srbija imati "sve bolje razultate" u toj oblasti.

Podsećajući da je Nemačka priznala Kosovo kao nezavisno, on je rekao da je ta zemlja "snažno zainteresovana" za nastavak dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije.

Vučić je naglasio i da je Nemačka "najtešnji ekonomski parter" Srbije kao i da sada u nemačkim firmama u Srbiji radi 70.000 ljudi.

"Te firme su ozbilje, ostaće ovde dugo, donose odgovornost u radu", rekao je Vučić.

(Beta, 04.23.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »