Šapić: Ujedinjenje sa SNS nije čista politička računica

Beta 09.05.2021

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je danas da ta stranka "nije menjala stavove" ujedinjenjem sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i da se u toj odluci "nisu vodili čistom političkom računicom".

Šapić ja za RTS rekao da smatra da se ni SNS i Aleksandar Vučić nisu vodili "tom matematikom" prilikom donošenja odluke o ujedinjenju sa SPAS-om, već da je u pitanju "prilika da se napravi nešto novo i kvalitetnije".

On je na pitanje da li vidi sebe kao kandidata za gradonačelnika Beograda na sledećim izborima rekao da će "zauzeti svako mesto koje kvalitetom zaslužuje" i da će "ako ima zdrave konkurencije svako zauzeti mesto koje mu pripada".

SPAS će za lokalne izbore u Beogradu "pratiti okolnosti, i svi kandidati će biti najkvalitetniji", rekao je Šapić, dok je za aktuelnog zamenika gradonačelnika i funkcionera SNS Gorana Vesića ponovio "da ga ne vidi u svom timu".

Šapić je rekao da ne zna šta znači termin "lažna opozicija", i dodao da je SPAS osvojio svoje mesto na izborima na Novom Beogradu, a da je nakon izbora sa SNS sklopljena koalicija na lokalu "na osnovu toga sto su se opšti politički stavovi poklopili".

(Beta, 05.09.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »