Kovačević: Tužilaštvo da pokrene istragu protiv inspekcije i uprave 'Slobode'

Beta 20.06.2021

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević pozvao je danas tužilaštvo da pokrene istragu o odgovornosti rukovodstva fabrike "Sloboda" iz Čačka, u kojoj su se poslednja u nizu eksplozija dogodila juče, kao i o utvrđivanju odgovornosti inspekcijskog organa zbog nečinjenja.

"Očigledno je da država ne funkcioniše i da je zbunjenost inspekcije velika, pošto je danas morao da se uključi predsednik Srbije Aleksandar Vučić da odobri zeleno svetlo za njihov nadzor", rekao je Kovačević, a saopštila Narodna stranka.

Kovačević je dodao da je postalo uobičajeno da se "ne ulazi bez saglasnosti SNS-a" u preduzeća pod zaštitom države, bilo ona da su po poreklu kapitala privatna ili državna kao "Sloboda".

"Nadamo se da će tri povređena radnika u poslednjoj u nizu eksplozicija biti poslednji radnici ’Slobode’ koje je iz te fabrike odvezla hitna pomoć. Život radnika je važniji od bilo koje municije bilo kog kalibra, ali država to još ne prihvata", naveo je Kovačević.

Kovačević je dodao da namenska industrija godinama ne upravlja rizicima u radu, a da je "Sloboda" u tome šampion.

"Pre samo 15 dana pozvali smo inspekcijske organe države da vanrednim pregledima i zakonskim procedurama primoraju 'Slobodu' na primenu procedura bezbednosti u radu. Država to nije učinila, a da jeste, ne bi bilo povređivanja radnika", zaključio je Kovačević.

(Beta, 06.20.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »