Jeremić: Vučić se zaleteo sa izmišljanjem, pa ga snimak razobličio

Beta 30.06.2021

 Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "sve slagao" o susretu sa čelnicima te stranke u predsedništvu, što je dokazao snimak tog događaja, za koji Vučić nije znao da postoji pa se "zaleteo sa izmišljanjima" koja su objavili tabloidi i televizije pod njegovom kontrolom.

Jeremić je u intervjuu portalu Nova.rs rekao da je bi izvor "prorežimskih medija mogao biti samo Vučić lično" i da je taj slučaj pokazao da je "reč o patološkom lažovu i koliko se može verovati njegovim interpretacijama" i drugih događaja koji se održavaju iza zatvorenih vrata.

"Vučić već danima neuspešno pokušava da se opere od ove brljotine, jako ga žulja to što smo ga razobličili. On ne može da savlada huligana u sebi, a u životu nije imao hrabrosti da se i zaista sa nekim pobije. Zato i ima potrebu da konstantno o tome govori. On priča o nekakvoj huliganskoj prošlosti, kako je bio na tribinama i ulici, a huligane je zapravo samo poznavao i, koliko god to normalnim ljudima bizarno zvučalo, zavideo im", rekao je on.

Jeremić je istakao da je Vučić "pobesneo" dan pre događaja u Predsedništvu Srbije, jer je upitan "o aferi izgradnje gasovoda do Loznice", vrednoj 75 miliona evra, a na osnovu tajne odluke Vlade Srbije.

Upitan o revanšizmu, Jeremić je odgovorio da je će on biti sporovođen na osnovu paketa zakona koji podrazumeva zakone o lustraciji, poreklu imovine i formiranje novog specijalnog tužilaštva za visoku korupciju, što će biti "uslov svih uslova" za saradnju sa Narodnom strankom po promeni vlasti.

Na pitanje o ekološkom aktivisti Aleksandru Jovanoviću Ćuti, Jeremić je odgovorio da "nema mnogo ljudi kojima još nije postalo očigledno da taj gospodin radi u korist režima".

"Jovanović je odlučio da uđe u politiku, i to lokalnu, beogradsku. Ne znam kako misli da iz beogradske skupštine, čak i da mu je to ozbiljna namera, rešava probleme zaštite životne sredine u Srbiji. U pitanju je tema koja se ozbiljno može tretirati jedino na nivou države. Ali režim će biti najranjiviji na beogradskim izborima, i zato se Ćuta tu šalje. Tu je zaista najpotrebniji", ocenio je Jeremić.

Upitan o izjavi predsednika Dveri Boška Obradovića o zajedničkom nastupu tog pokreta, Narodne stranke, Pokreta Dosta je bilo, Zavetnika, Pokreta Otadžbina, Državotvornog pokreta, Demokratske stranke Srbije, Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Jeremić je odgovorio da ga "čudi što Obradović nije pomenuo i Mišu Vacića".

(Beta, 06.30.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »