Ne davimo Beograd osudio primenu sile privatnog obezbeđenja u Bloku 37 (VIDEO)

Beta 15.07.2021

Inicijativa "Ne davimo Beograd" izrazila je zabrinutost i osudila postupak investitora koji od jutros uz upotrebu sile privatnog obezbeđenja na gradilištu u novobeogradskom Bloku 37 pokušava da rastera građane koji protestuju i blokiraju gradilište.

"Podsećamo da je gradska vlast obećala da će radovi biti obustavljeni do postizanja dogovora. Posebno zabrinjava činjenica da prisutna policija ne reaguje i dopušta privatnom obezbeđenju da na javnoj površini i okolnim saobraćajnicama zavodi red", ističe se u saopštenju.

Stanari bloka 37 danima protestuju jer je nastavljena izgradnja višespratnice pred njihovim prozorima u već izgrađenom bloku, uprkos dogovoru s investitorom o obustavi radova do postizanja konačnog rešenja.

Ne davimo Beogradu u saopštenju podseća da su građani nezadovoljni jer će izgradnja ogromnog objekta u njihovom bloku dodatno opteretiti infrastrukturu, praktično zazidati okolne zgrade i negativno uticati na kvalitet života komšija.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je u sredu da mu je "žao" što je investitor zgrade u novobeogradskom Bloku 37 nastavio radove i dodao da je to "suprotno dogovoru koji su postigli".

Ext. Jutro. @Blok37P. Privatno obezbeđenje dovedeno da štiti nelegalno gradilište na javnom prostoru blokira ulicu. Snimak sa viber grupe. pic.twitter.com/ZStsMf3Qzi— Zdravko Jankovic (@zdravkojankovic) July 15, 2021

Upravo u bloku 37 pic.twitter.com/0lp1DSKM2i— Blok37 Zajednicka akcija (@Blok37P) July 15, 2021

(Beta, 07.15.2021)

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »