Vučević: Izborna skupština u oktobru, Vučić ima moralnu obavezu da se kandiduje za predsednika Srbij

Beta 18.09.2021

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da je danas Glavni odbor SNS zakazao Izbornu skupštinu te stranke za period od 21. do 24. oktobra i da je doneta, kako je naveo, tehnička odluka, o utvrđivanju broja delegata i svih opštinskih i gradskih odbora na teritoriji Srbije.

"Ključne rasprave se tiču toga što čeka našu stranku za nekih mesec dana, tačnije u oktobru. Odlukom članova Glavnog odbora, zakazana je izborna skupštuna SNS u periodu od 21. do 24. oktobra i doneta je tehnička odluka o utvrđivanju broja delegata i svih opštinskih i gradskih odbora na teritoriji Srbije. Predsedništvo SNS će biti zaduženo da tehnički pripremi u ovom periodu do održavanja kongresa", rekao je Vučević, prenele su Večernje novosti.

Vučević je nakon sednice Glavnog odbora najavio da će u SNS i na funkcijama biti uvedena "nova lica", kako je rekao, "da pustimo svežu krv u stranku".

"4.000 delegata će činiti skupštinu i to će biti najveća izborna skupština u Srbiji. Naravno da većina članova Glavnog odbora očekuje da predsednik (Srbije i SNS Aleksandar) Vučić vodi stranku. Mislim da gospodin Vučić ima moralnu obavezu da prihvati kandidaturu za predsednika Republike", dodao je on.

Sednici su prisustvovali, između ostalih, funkcioneri SNS Goran Vesić, Zoran Đorđević, Vladimir Marinković, Vladimir Božović, Veselin Šljivančanin, Petar Petković, Aleksandar Marković, Jadranka Joksimović, kao i Aleksandar Šapić, potpredsednik SNS i predsednik opštine Novi Beograd.

(Beta, 09.18.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »