Milivojević (DS): Hapšenje Hrkalović dimna zavesa koja treba da sakrije veze Belivuka i vlasti

Beta 16.10.2021

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević ocenio je da je privođenje, pretres stana i određivanje pritvora bivšoj državnoj sekretarki u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović "dimna zavesa" koja treba da sakrije direktnu vezu ranije uhapšenog Veljka Belivuka sa vrhom vlasti u Srbiji.

"Hapšenje (Dijane Hrkalović) bez lišenja slobode ostalih članova organizovane kriminalne grupe na čelu sa vođom 'napredne' mafije, ujedno je i dokaz da državno tužilaštvo nije spremno da se obračuna sa organizovanim kriminalom pod pokroviteljstvom vladajućeg režima", naveo je Milivojević u saopštenju.

Prema njegovim rečima, procesuiranje Hrkalović zbog ubistva iz 2017. godine, "o kome su istraživački novinari izneli sve detalje i na koje su ukazali mnogi opozicioni političari, samo potvrđuje do kojih granica je urušena država Srbija i njen pravni poredak".

"Ona je navodno privedena zbog umešanosti u ubistvo koje je pre više meseci, sve sa video snimcima istog, komentarisao predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić koji je ujedno i državni poligrafista 'broj jedan', advokat Predraga Koluvije i stečajni upravnik Specijalnog suda. Nadležni državni organi, međutim, nisu ništa preduzimali zato što su oteti i stavljeni isključivo u odbranu Vučićevog svevlašća", smatra Milivojević.

Bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović privedena je juče i protiv nje je podneta krivčna prijava zbog navodnog uklanjanja dokaza, a posle saslušanja predložen je pritvor do 30 dana.   //

(Beta, 10.16.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »