Rio Tinto: Ne radimo nikakva istraživanja litijuma na teritoriji opštine Kraljevo

Beta 22.10.2021

Komapnija Rio Tinto danas je saopštila da ne radii nikakva istraživanja na području opštine Kraljevo, niti ima ikakve veze sa takvim eventualnim istraživanjima.Navedeno je da je Rio Tinto je u fazi studije izvodljivosti samo jednog projekta u Srbiji, a to je projekat "Jadar" u blizini Loznice.

"Kao multinacionalna kompanija čijim se akcijama trguje na berzama u Londonu, Australiji i u Njujorku, Rio Tinto je u obavezi da o svim svojim projektima od materijalnog značaja, bez obzira na to u kom delu sveta se projekat sprovodi, dostavi odgovarajaća obaveštenja tržištu i akcionarima", ističe se u kompanijskom saopštenju povodom protesta nekoliko organizacija koje tvrde da Rio Tinto sprovodi geološka istraživanja na teritoriji Kraljeva.

Na globalnoj internet strani kompanije, kao i u izveštajima namenjenim tržištu i akcionarima koji su takođe dostupni na globalnoj internet strani, navedeno je da jedini projekat koji Rio Tinto sprovodi u Srbiji je projekat "Jadar".

Rio Tinto je međunarodna kompanija koja posluje u više od 35 zemalja i, kako je istaknuto, veoma joj je stalo da javnost i sve zainteresovane strane raspolažu tačnim informacijama o kompaniji i projektu "Jadar".

(Beta, 10.22.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »