Narodna stranka: Sramota je da plata nastavnika bude niža prosečne zarade

Beta 24.10.2021

Narodna stranka saopštila je danas da podržava zahteve sindikata obrazovanja za povećanje zarade nastavnika za 15 odsto i hitnu primenu Zakona o platama, kojim su predviđeni platni razredi.

"Plata nastavnika je niža od prosečne plate u Srbiji, što je sramota, i time su prosvetni radnici dodatno degradirani. Pored velike izloženosti zdravstvenom riziku zbog virusa korona, zaposleni u sistemu obrazovanja čine sve kako bi održali sistem nastave i obrazovanja u teškim okolnostima, a ne čini ništa da situaciju popravi", rekao je predsednik Odbora za obrazovanje Gradskog odbora Narodne stranke Beograd Boško Šindić.

"Zahtevamo plaćanje dodatnog radnog opterećenja nastavnika, jer po kombinovanom modelu pored rada sa učenicima u odeljenju, nastavnik mora dodatno da radi sa grupom koja je kod kuće i nastavu obavlja na daljinu", dodao je Šindić.

On je istakao da svako dodatno angažovanje mora biti plaćeno.

"Odavno je jasno da je režimu obrazovanje na poslednjem mestu. To svakodnevno potvrđuje svojim odnosom prema obrazovnom sistemu i nebrigom o zaposlenima u obrazovanju", rekao je Šindić i dodao da  će Narodna stranka "vratiti dostojanstvo obrazovanju". //

(Beta, 10.24.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »