Jovanović (NADA): Zakonom zabraniti tajne ugovore

Beta 27.01.2022

Srpska koalicija NADA, koju čine POKS, DSS i 23 udruženja građana, poziva državu da skine oznaku tajnosti sa svih ugovora koji se tiču investicija stranih kompanija u sklopu međudržavnih sporazuma.

"Glavni izvor korupcije već decenijama predstavljaju međudržavni sporazumi i ugovori sa stranim kompanijama u oblasti investicija, koji imaju oznaku tajnosti. Srpska koalicija NADA će tražiti usvajanje zakona kojim će to biti zabranjeno. Svaki ugovor tog tipa mora biti vidljiv za građane i to će sprečiti lopovluk svake vlasti", saopštio je kandidat za predsednika Srbije ispred koalicije NADA i predsednik DSS dr Miloš Jovanović.

Predsednik POKS-a Vojislav Mihailović i prvi na listi kandidata koalicije NADA na izborima za grad Beograd, naveo je da su sve države već uvele pravilo da nema tajnosti kada država sklapa investicione ugovore sa strancima.

"Jedino u Srbiji je svakoj vlasti odgovaralo da se nastavi stara praksa, jer je taj oblik korupcije teško dokazati i sprečiti", izjavio je Mihailović.

(Beta, 01.27.2022)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »