Profesor Tiodorović za "Blic" otkriva šta nas čeka na jesen, koje ćemo mere vratiti, da li će se odgoditi početak školske godine i kako će deca pohađati nastavu?

Blic 10.08.2022

Bilo bi dobro da septembar dočekamo sa manjim brojem zaraženih, u šta nisam siguran da je moguće s obzirom na ovakvo kretanje virusa. Ali, videćemo. Pred nama je izazov za naredni mesec, počinju škole, radno aktivno stanovništvo se masovno vraća u kolektive, a time se otvara prostor za zaražavanje, kaže za „Blic“ prof.dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba.

- Zajedno sa Ministarstvom prosvete za sedam do 10 dana razmotrićemo situaciju u vezi sa polaskom u školu, pa ćemo predložiti najbolje rešenje. Što se mera tiče, ako brojevi budu visoki i poraste broj hospitalizovanih, možda ćemo morati da vratimo meru koja se odnosi na nošenje maski u zatvorenom prostoru, što su neke zemlje već i uradile, dodaje prof. Tiodorović. Što se dnevne statistike tiče, prešli smo cifru od 6.000 zaraženih po danu, dok je u bolnicama nešto

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Beograd, najnovije vesti »