Danas je prvi jesenji dan, temperature za kraj septembra ispod proseka! Srbija za vikend pod uticajem visinskog grebena, kakvo nam to vreme donosi?

Blic 23.09.2022

Prosek maksimalne temperature za kraj septembra je od 20 do 24°C. Nekoliko dana su temperature znatno ispod proseka, do petka će ostati za oko pet stepeni niže od prosečnih, ali već za vikend se očekuje otopljenje i povratak na prosečne vrednosti, da bi od nedelje do sredine sledeće sedmice bilo za pet stepeni iznad proseka, a potom na kraju septembra i početkom oktobra oko prosečnih vrednosti, procenjuje meterolog Đorđe Đurić.

Za naše područje kaže da će do petka biti pod uticajem visinskog ciklona i veoma hladne vazdušne mase sa istoka Evrope i nalaziće se na istočnoj periferiji anticklona sa severozapada Evrope, dok će zapad Evrope biti pod uticajem grebena, centra Anticklona i veoma tople vazdušne mase. - U četvrtak i petak biće i dalje relativno hladno, ali će tokom dana biti znatno više sunca, naročito u petak. Još u četvrtak ponegde može biti slabe kiše ili pljuska sa grmljavinom.

Povezane vesti »

Društvo, najnovije vesti »