Stojanović: Za slučaj osmogodišnje devojčice odgovorni svi koji su 'gledali svoja posla'

Beta 01.04.2023

Predsednica saveta Dveri za porodicu Ivana Stojanović ocenila je danas da pored institucija koje su "zakazale" u slučaju zlostavljanja osmogodišnje devojčice, takođe su odgovorni i svi ljudi koji su "gledali svoja posla".

"U ovom slučaju, zakazao je ceo sistem: od Centra za socijalni rad do svih drugih nadležnih institucija. Međutim, pored sistema zakazalo je još nešto: naša ljudskost. U danas sve više otuđenom društvu i sve više prisutnom 'gledanju svog posla', pogotovo u velikim gradovima, sve više se manifestuje otuđenost i nebriga o bližnjem", rekla je Stojanović u saopštenju.

Ona je navela da odgovornost treba tražiti među nadležnima koji su "zanemarili brigu o detetu", ali su odgovorni i svi koji su "zatvorili vrata" pred problemom.

"Posle ovog slučaja, ceo sistem nadležnih institucija će morati bolje da uredi svoj lanac odgovornosti u radu, možda će se i malo ljudski preispitati svako ponaosob, ali važnije je da li ćemo se mi kao društvo, roditelji ili nečija deca zamisliti o nama samima i gde nam ode ljudskost", rekla je Stojanović.

(Beta, 04.01.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »