Predsednik Odbora za obrazovanje Atlagić odbio zahtev da se raspravlja o merama u Ribnikaru

Beta 29.05.2023

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Marko Atlagić, odbio je danas zahtev trećine poslanika opozicije, šest članova tog odbora, da se zakaže posebna sednica na kojoj bi se raspravljalo o stanju i posebnim merama primenjenim u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", nakon tragedije koja je potresla celu zemlju.

Kako je saopštio Zeleno levi klub, zahtev je odbijen na osnovu "proizvoljnog i apsurdnog" tumačenja Poslovnika o radu Narodne skupštine, prema kome za razmatranje nekog pitanja mora unapred da bude podnet predlog zaključaka, što u Poslovniku ne piše, niti se to zahteva."Ovo nije prvi slučaj da predsednik odbora i vladajuća većina odbija da raspravlja o pitanjima važnim za celo društvo ili da opstruira raspravu. Podsećamo da Odbor nije želeo da osudi napade na troje nastavnika Fakulteta političkih  nauka. Radikalna desničarska organizacija koja je poznata po nasilnim akcijama lepila je plakate sa njihovim fotografijama sa natpisom Izdajnik i fizički sprečavala održavanje naučnog skupa na Fakultetu", izjavio je Đorđe Pavićević, narodni poslanik Zeleno-levog kluba.

Još je neshvatljivije, kako je naveo, odbijanje predsednika odbora da se raspravlja o stanju u školi "Vladislav Ribnikar" i merama koje su neophodne da se pomogne deci i roditeljima koji su preživali tragediju.

I poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Vladimir Obradović ukazao je na početku sednice da je Atlagić odbio da zakaže sednicu i zatražio od predsednika skupštine Vladimira Orlića da to učini.

Predsednik parlamenta Orlić rekao je da će ispitati šta je razlog za nezakazivanje sednice i obavestiti poslanike o narednim koracima.

(Beta, 05.29.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »