SSP: Glumici Tamari Dragićević i njenom detetu upućene pretnje zbog podrške protestu

Beta 10.06.2023

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je vlast "bahatim i arogantnim odnosom prema građanima, vređanjem ljudi i huškanjem na njih" dovela do toga da su u poslednja 24 sata dva glumca koja su podržala proteste "Srbija protiv nasilja" bili žrtve pretnji.

SSP navodi da je glumici Tamari Dragićević i njenom detetu koje je na ekskurziji na Rudniku, prećeno kroz poruku da "bolje pogleda kako je na Rudniku, nego da poziva na protest".

"Za sve što se može desiti u Srbiji, odgovornost snose direktno vladajući režim i Aleksandar Vučić", dodaje se u saopštenju SSP-a.

Ta stranka podsetila je da je potpredsednica Skupštine Srbije i funkcionerka Srpske napredne stranke Sandra Božić javno izrekla za glumca Milana Marića da je 'antisrpsko đubre' nakon što se on obratio na protestu pred desetinama hiljada okupljenih građana.

SSP je ocenila da su "ovakav vid zastrašivanja, od javnog navođenja lokacije gde se nalaze deca Tamare Dragićević, do proglašavanja Milana Marića za državnog neprijatelja sa najviših državnih funkcija, bestidni napori režima da svojim hordama zastraši slobodoumne ljude".

(Beta, 06.10.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »