Ambasadorka Izraela u BiH oštro odgovorila Komšiću, koji je nju nazvao 'izmanipulisanom budalom'

Beta 11.10.2023

Ambasadorka Izraela u Bosni i Hercegovini i Albaniji Galit Peleg uputila je oštre kritike na račun člana Predsedništva BiH Željka Komšića (DF), koji je ocenio "neopreznom i sebičnom" nedvosmislenu podršku predsedavajuće Saveta ministara BiH Borjane Krišto (HDZ BiH) Izraelu posle napada Hamasa na tu zemlju.

"Verujem da u ovom slučaju Krišto nije izabrala stranu Izraela, ona je izabrala stranu ljudskih bića. U ovom varvarskom napadu Hamasovih divljaka, žrtve su ljudi, a počinioci ubice nisu bili ni blizu ljudi. S koje strane istorije ćete ostati zapamćeni, gospodine Komšiću?", piše u reakciji ambasadorke Peleg.

Komšić je, govoreći o sukobu između Izraela i Hamasa, rekao da su razlozi za različite stavove zvaničnika BiH po pitanju ovog sukoba, to što se "spoljna politika meša sa unutrašnjom".

Peleg je istakla da "nema nameru usmeravati pažnju na političke prepirke unutar BiH".

"Komšić smatra da to sve treba 'promatrati u kontekstu'. U kojem kontekstu, gospodine Komšiću? U kontekstu ISIL-a? Aušvica? Koji kontekst daje legitimitet mučenju male dece? Da otimaju bake? Da ubijaju bebe u njihovom krevetu?", navela je izraelska ambasadorka u BiH.

Odgovarajući na njene optužbe, Komšić je teško optužio Galit, nazvavši je "zlonamernom lažljivom budalom ili izmanipulisanom budalom".

"Mogu samo reći da tako nešto što ste izgovorili ne da nije tačno (pogledajte i poslušajte moju izjavu), već tako nešto može reći samo, ili zlonamerna lažljiva budala ili izmanipulisana, takođe zlonamerna budala", rekao je Komšić, preneli su sarajevski mediji.

Dodao je da veruje da ambasadorka Galit "spada u drugu katergoriju".

"Taj perverznjak koji vas je nagovorio na ovu laž i glupost, jer očigledno niste ni pogledali ni poslušali moju izjavu, a kojem je novac važniji od činjenice da ga zarađuje sa sledbenicima one politike i ideologije koja je učestvovala u holokaustu nad vašim narodom, problem je vaše države", rekao je Komšić.

(Beta, 10.11.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Balkan, najnovije vesti »