Uživo svet na ivici velikog rata! Izraelci tvrde da su ubili 20 komandanata Hezbolaha, objavljen snimak izvlačenja tela Nasralaha: "Sve je spremno za kopnenu ofanzivu!"

Blic pre 32 minuta

Pojedini američki zvaničnici rekli su da su operacije izraelske vojske manjeg obima ili "granične operacije" u Libanu već počele ili će uskoro početi. Ovaj potez Izraela dolazi nakon što je lider Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u granatiranju Bejruta. Hezbolah, kao i Iran, koji podržava i finansira sve militantne grupe na Bliskom istoku, obećali su osvetu za ubistvo Nasralaha. Sve najnovije informacije sa Bliskog istoka pratite uživo na sajtu "Blica".

Izraelska vojska potvrdila je da je napala vojne ciljeve Huta u područjima Ras Isa i Hodeida u Jemenu. Prema tvrdnjama izraelske vojske, desetine aviona izraelskog vazduhoplovstva, uključujući borbene avione i špijunske avione, učestvovalo je u napadima. Udari su bili usmereni na lokacije koje su Huti koristili u vojne svrhe u Hodeidi i obližnjoj luci Ras Isa u zapadnom Jemenu, navodi IDF. Libanski državni mediji javljaju da je najmanje 17 članova iste porodice

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja