Архива вести 05.01.2016

"Србија може много да научи од Пољске"

РТВ 05.01.2016
БЕОГРАД - Премијер Србије Александар Вучић и одлазећи амбасадор Пољске у Србији Александар Хећко оценили су данас у Београду да су односи две земље веома добри и заложили се за интензивирање посебно економске сарадње… »

Гвардиола отворено: Хоћу у Енглеску!

Блиц спорт 05.01.2016
Тренер Бајерна Пеп Гвардиола обелоданио је да није продужио уговор са Баварцима јер жели да води неки од енглеских тимова. Тако је само подгрејао приче о преласку у неки од два манчестерска клуба. Фото: Реутерс Пеп Гвардиола … »

За Колубару ове године 140 милиона евра

Бета 05.01.2016
Министар енергетике и рударства Србије Александар Антић најавио је данас да ће у 2016. години за инвестиције и ремонт у Рударском басену Колубара бити обезбедјено 140 милиона евра. Антић је обилазећи копове РБ Колубара рекао… »

Извињење "Србија воза" због чекања на линији Београд-Бар

РТС 05.01.2016
Предузећа "Србија воз" и "Инфраструктуре железница Србије" извинила су се грађанима и путницима што су више сати чекали без струје и грејања у возу на релацији Београд-Бар. Како се у саопштењу наводи, извињење је… »

Без воде већи део града

Ритам града Кг 05.01.2016
Због пуцања магистралног цевовода у Копаоничкој улици у Ердоглији, од ноћас, пола сата иза поноћи, без воде је већи део Крагујевца. Екипе за отклањање квара “Водовода” одмах су изашле на терен, у отежаним условима… »

СИЛОВАЊА И ПЉАЧКЕ: Хорде миграната спопадале Немице за Нову годину

Правда 05.01.2016
НЕМАЧКА – Немачка јавност је у шоку након открића да је у новогодишњој ноћи дошло до више сексуалних напада, силовања и пљачкања жена у неколико већих немачких градова. Починиоци су били углавном мушкарци из… »

Турска није сама одлучила да обори руски авион

Актер 05.01.2016
Муфтија Мухамед Јусуфспахић, новонаименовани амбасадор Београда у Саудијској Арабији мисли да Турска није сама одлучила да обори руски борбени авион изнад Сирије. " Мислим да није. Турска је чланица НАТО-а. Не знам одакле… »

Одзвонило "подригушама" у Србији!

Мондо 05.01.2016
Прерађивачка месна индустрија у Србији остаје, на задовољство потрошача, без јефтине сировине захваљујући којој је годинама остваривала огроман профит. Данашња "Политика" пише да, према новим прописима који су на снагу… »

У Србији регистровано 107 политичких партија

Актер 05.01.2016
Србија је у нову 2016. ушла са 107 регистрованих партија, а прошле године их је регистровано седам, пише у Регистру политичких партија. Последња регистрована партија је Српско руски покрет, чије је решење о упису донето… »

Енглеска нема бољег? Руни проглашен за играча године!

Спортске.нет 05.01.2016
Да ли је Вејн Руни заиста најбољи домаћи играч у Енглеској за претходну годину? Фудбалер Манчестер јунајтеда Вејн Руни изабран је, четврти пут у каријери, за најбољег играча Енглеске у 2015. години, саопштио је данас… »