Извор: Политика архива вести 05.01.2016

Све више бактерија отпорних на антибиотике

Политика 05.01.2016
Медицинска пракса коју знамо промениће се знатно уколико не буду направљене промене у начину коришћења антибиотика. Од открића пеницилина 1928. године, људи су користили антибиотике против узрочника многих инфекција. Али… »

Кфор помаже обнову цркве Светог Николе у Приштини

Политика 05.01.2016
Кфор је, уочи Божића, донирао грађевински материјал за обнову цркве Светог Николе у Приштини, саопштено је из Кфора. Свештеник Дарко Маринковић, у жењи да обнови цркву, тражио је подршку Кфора. Међународне снаге на… »

У Београду се осећам као Златокоса

Политика 05.01.2016
Шансе да ће Британски савет током 2016. довести у Србију дела једног добитника Тарнерове награде су, рекла бих, врло врло велике. Клер Сирс долази из сфере маркетинга и комуникација у области уметности и образовања. Радила је… »

Будућност „Политике” – читаоци акционари

Политика 05.01.2016
Када би читаоци купили акције „Политике” било би то инвестирање у праву, независну, објективну информацију, у превласт културе над таблоизираном некултуром. Тема овог текста је судбина „Политике“ и питање: да ли је… »

Злато на Месецу – изложба стрип табли у КЦ „Град”

Политика 05.01.2016
Под кровом савамалског Културног центра „Град” представљено је стрип издање „Злато на Месецу” и изложба табли из ове збирке стрипова Александра Зографа. Овај уметник потврдио је да својим радовима вешто путује кроз… »

Борба за душу

Политика 05.01.2016
Разлаз државе и религије један је од најважнијих догађаја у модерном освајању слободе, а повратак веронауке у државно окриље сужавање слободе. Када Слободан Рељић, у расправи о месту веронауке у републиканском поретку… »

Један студент био у Студеници, а њих тридесет у Риму

Политика 05.01.2016
Наше редовне анкете на првој години студија, на почетку сваке школске године, мотивисане научним и педагошким разлозима, показују да већина уписаних студената србистике на Универзитету у Нишу никада нису видели Студеницу… »

Љубавница није лек за менаџерску болест

Политика 05.01.2016
Особе на управљачким функцијама чешће пате од кардиоваскуларних обољења услед хроничног стреса, чак и када нису изложене другим факторима ризика. Имају плату од пет, шест хиљада евра, између 40 и 50 година, завидан… »

Музичка чаролија „Свирамо за децу”

Политика 05.01.2016
Како изгледа кад се сретну Деда Мраз, „Десет љутих гусара”, „Цица из Гривца”, „Магаренце Њако” и „Слон лепотан Дондолан” па заједно крену у „Чудну шуму” и у тој авантури склопе „Другарство” па још… »