Извор: Политика/Друштво архива вести 05.01.2016

Без мира са Богом својим немогућ је мир са браћом својом

Политика 05.01.2016
Зар је могуће да неко са именом Божјим на уснама убија невину децу, жене, заробљенике и прогнанике? У име којег и каквог Бога то чини? (…) Бог Реч (Логос) – Друго Лице Пресвете Тројице, предвечни Син Божји –… »

Србија воз: Молимо вас, извините због вишесатног чекања

Политика 05.01.2016
Предузећа „Србија воз” и „Инфраструктуре железница Србије” извинила су се данас грађанима и путницима што су више сати чекали без струје и грејања у возу на релацији Београд-Бар. Како се у саопштењу наводи… »

Нинослав Митић нови начелник ПУ Ниш

Политика 05.01.2016
Н иш – Одлуком Небојше Стефановића министра унутрашњих послова Србије, сазнаје „Политика”, на дужност начелника Полицијске управе Ниш постављен је Нинослав Митић (51), до овог именовања један од руководилаца… »

Сутра је Бадњи дан

Политика 05.01.2016
Православни верници у Србији сутра обележавају Бадњи дан традиционалним уношењем и паљењем бадњака, литургијама у храмовима и породичним окупљањем за посном трпезом, пред најрадоснихи хришћански празник Божић -… »

Цркве и верске заједнице осудиле најаву редуковања веронауке

Политика 05.01.2016
Традиционалне цркве и верске заједнице у заједничком саопштењу, које је објавила СПЦ, осудиле су предлог министра просвете Срђана Вервића за редуковање верске наставе у школама. „Као представници традиционалних цркава и… »

Како је пао Ђукановић са Дедиња

Политика 05.01.2016
После 15 година колико је др Бошко Ђукановић био директор, сада је време за смену генерација. На ту дужност именовао сам др Предрага Милојевића, који је сјајан стручњак, каже министар Лончар, који није хтео да… »

Владета Јеротић : У шта људи верују

Политика 05.01.2016
У свакодневном општењу међу људима, доста често чујемо како кажу (кажемо): Верујем да је тако, или: Не верујем да је то истина, или: Не знам шта је истина. Нису ли такви чести искази људи сведочење о постојању… »

После самоубиства васпитачице ванредни надзор у дому

Политика 05.01.2016
Министарство просвете саопштило да ће због последњих догађаја у Дому ученика средњих школа у Нишу бити спроведена ванредна инспекцијска контрола рада. Н иш – Након бројних афера у Дому ученика средњих школа у Нишу… »

Све више бактерија отпорних на антибиотике

Политика 05.01.2016
Медицинска пракса коју знамо промениће се знатно уколико не буду направљене промене у начину коришћења антибиотика. Од открића пеницилина 1928. године, људи су користили антибиотике против узрочника многих инфекција. Али… »

Кфор помаже обнову цркве Светог Николе у Приштини

Политика 05.01.2016
Кфор је, уочи Божића, донирао грађевински материјал за обнову цркве Светог Николе у Приштини, саопштено је из Кфора. Свештеник Дарко Маринковић, у жењи да обнови цркву, тражио је подршку Кфора. Међународне снаге на… »