Балкан архива вести 08.01.2016

Загреб: Војник убио жену и дете, па скочио са зграде

Н1 Инфо 08.01.2016
Припадник Оружаних снага Хрватске Ж.К. убио је супругу и ћерку, и након тога извршио самоубиство скоком са четвртог спрата зграде у насељу Шпанско, у Загребу. Репортерка Н1 телевизије Наташа Видаковић, која је била на… »

Ракете Хрватској - притисак САД да Србија одустане од неутралности?

РТВ 08.01.2016
ЗАГРЕБ - Испоруком балистичких пројектила М270 Хрватској Сједињене Државе желе да изврше притисак на Србију да се одлучи за приступање ширим евроатлантским интеграцијама и одустане од политике неутралности, оцењује Марко… »

Додик: РС је држава, БиХ не може дугорочно опстати

Нови магазин 08.01.2016
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је Република Српска држава, оценивши да то што је оспоравају, говори колико је заправо важна. Додик је истакао да "без те државе, Срби на овим просторима, чија је… »

Протест у Сарајеву због одласка Вучића у Бањалуку

Н1 Инфо 08.01.2016
Представници Бошњачког и Антидејтон покрета, Сејфудин Токић и Нихад Аличковић, предали су амбасадору Србије у БиХ, Станимиру Вукићевићу, захтев да премијер Србије Александар Вучић у суботу не иде у Бањалуку на прославу… »

Ево колико је капетан Драган нудио за јемство да се брани са слободе

Невсвеек 08.01.2016
Драган Васиљковић тражио је да се брани са слободе, а као гаранцију да неће побећи из Хрватске нудио је 700.000 евра. Драган Васиљковић тражио је да се брани са слободе, а као гаранцију да неће побећи из Хрватске нудио… »

Одговор Србије: Ратнохушкачка изјава Котромановића

Н1 Инфо 08.01.2016
Досадашњи министар одбране Хрватске Анте Котромановић поручио је премијеру Србије Александру Вучићу, који је позвао земље у региону да се не наоружавају, да нема разлога да буде нервозан. Министарство спољних послова… »

Додик: Док живим борићу се за Републику Српску

Правда 08.01.2016
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Република Српска држава, те да то што је оспоравају говори колико је важна. Додик је нагласио да без те државе, Срби на овим просторима, чија је жеља да живе у… »

"УН неће разматрати кандидатуру Весне Пусић"

Б92 08.01.2016
Загреб -- Уједињене нације неће разматрати кандидатуру бивше министарке спољних послова Хрватске Весне Пусић за генералног секретара те организације. То је објавио Вечерњи лист позивајући се на кругове из Њујорка. Како… »

Лукшић: Између ЦГ и Русије већ има НАТО-а

РТВ 08.01.2016
ПОДГОРИЦА - О прикључењу Црне Горе НАТО-у одлуку би требало да донесе Скупштина, сматра министар спољних и европских послова Игор Лукшић, који каже да због тога нема разлога за заоштравање односа са званичном Москвом… »

Линта: Скандалозна одлука тужилаштва у Сплиту

РТС 08.01.2016
Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта сматра да је одлука сплитског жупанијског државног тужилаштва да подигне оптужницу против Драгана Васиљковића, познатијег као капетан Драган, "скандалозна". Миодраг Линта је у… »