Извор: РТВ архива вести 08.01.2016

Срушена позлаћена статуа Мао Цетунга

РТВ 08.01.2016
ПЕКИНГ - Џиновска позлаћена статуа бившег кинеског вође Мао Цетунга, подигнута усред једне пољане, у централној провинцији Хенан, срушена је само неколико данас након што је њена фотографија обишла свет. Позлаћени, 37… »

Сталоне најављује наставак филма "Цреед"

РТВ 08.01.2016
ЛОС АНЂЕЛЕС - Глумац Силвестер Сталоне изјавио је за лист "Вариети" да је разговарао са редитељем Рајаном Куглером о могућем наставку филма "Цреед". "Рајан има неке идеје да иде напред и назад, види заправо Рокија и Апола… »

Панчево: Концерт бенда "Исказ"

РТВ 08.01.2016
ПАНЧЕВО - У дворани Аполо Дома омладине у Панчеву у суботу 9. јануара, са почетком у 21 час, годишњи концерт одржаће бенд Исказ. Као гости наступиће Марчело, Цоиоте, Бвана, Микри и ДЈ Раид. Годишњи наступ у Панчеву… »

Михајловић: Немам намеру да поднесем оставку

РТВ 08.01.2016
МИЛАНО - Тренер Милана Синиша Михајловић рекао је данас да нема намеру да поднесе оставку, иако је велики притисак јавности да то учини због лоших резултата у Серији А. "Да ли је Милану потребна промена тренера? Не можете то… »

Савић: Не бежимо од улоге фаворита

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД - Ватерполисти Србије одрадили су први тренинг у Комбанк арени пред почетак Европског првенства и утакмице против Хрватске на отварању. Изабраници Дејана Савића осетили су нови монтажни базен у Арени два дана уочи… »

Меси фаворит за освајање Златне лопте

РТВ 08.01.2016
ЖЕНЕВА - Фудбалер Барселоне Лионел Меси велики је фаворит за освајање Златне лопте, испред играча Реал Мадрида Кристијана Роналда, који је у претходне две године освајао то престижно признање. Меси је до сада четири пута… »

Да се не би досађивао, 95-годишњак оформио џез бенд

РТВ 08.01.2016
Лондон - Британац Едвард Харди свира клавир од када зна за себе, а будући да му је 95 година то значи да музицира готово читав један век. Да би прекратио досаду у старачком дому у Сомерсету, овај ветеран из Другог светског… »

Евроинтеграције Закон (о ГМО) мењају

РТВ 08.01.2016
НОВИ САД - Закон о генетски модификованим организмима о забрани њихове и производње и промета који је Србија донела2009. године, у процесу евроинтеграција мораће да се мења. Један од услова за затварање преговарачког… »

Куп нација у женском боксу у Руми

РТВ 08.01.2016
РУМА - У румској спортској хали, данас је свечано отворен 5. Куп нација у женском боксу, чему су претходили и први мечеви петодневног турнира. Куп међународног карактера, окупио је велики број учесница, страних амбасадора и… »

Села се гасе, млади одлазе

РТВ 08.01.2016
НОВИ САД - Млађе генерације већ деценијама не виде перспективу останка на селу, тако је просечна старост сеоског становништва изнад 60 година. Уз то, неразвијена комунална инфраструктура и недостатак радних места кључни су… »