Извор: РТВ архива вести 08.01.2016

Медвеђа не зна ништа о новом прелазу

РТВ 08.01.2016
КОСОВСКА КАМЕНИЦА/МЕДВЕЂА - Потпредседник општине Косовска Каменица Фатмир Матоши добио је званични допис из кабинета министарке за дијалог у Влади Косова Едите Тахири да ће се Приштина ангажовати на обезбеђивању услова… »

Политичари пријављују ривале за корупцију

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД - Директорка Агенције за борбу против корупције Татјана Бабић изјавила је да је у 2015. години Агенција поднела 15 кривичних пријава због сумње да су функционери крили имовину или давали лажне податке, што је како је… »

НБС: Не купујемо луксузну опрему

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД - Народна банка Србије реаговала је данас на наводе медија да планира да купује луксузну опрему за своје ресторане, и објавила да то није тачно. У саопштењу НБС пише да су поједини делови тендера обустављени, јер је… »

Дирекција: У току попис имовине Тањуга

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД - Попис имовине укинуте државне новинске агенције Тањуг још је у току, а одлуку о томе шта ће бити урађено са имовином донеће Влада, саопштила је Републичка дирекција за имовину. У одговору Новинској агенцији… »

Донација ЕУ за мигранте у Србији

РТВ 08.01.2016
БЕОГРАД - Директорат за хуманитарну помоћ и цивилну заштиту Европске комисије (ЕЦХО) донирао је топлу одећу и обућу за мигранте и избеглице у Србији, саопштено је данас из ЕУ инфо центра. Донација од 240 зимских јакни и 480… »

Боуви слави 69. рођендан с новим албумом

РТВ 08.01.2016
ЛОНДОН - Британски рок музичар Дејвид Боуви данас слави 69. рођендан новим албумом "Блацк Стар", после три године паузе. Боуви је крајем новембра објавио први сингл и спот с новог албума, чији је музика уврштена у уводну… »

Путин са Ренцијем о енергетици и Сирији

РТВ 08.01.2016
МОСКВА - Руски председник Владимир Путин и италијански премијер Матео Ренци разговарали су данас телефоном о бројним питањима везано за руско-италијанску сарадњу, али и о трговинским и економским односима између две земље… »

Заоралек: Обнављање граница у ЕУ разбија и НАТО

РТВ 08.01.2016
ПРАГ - Шеф чешке дипломатије Лубомир Заоралек упозорио је данас у Прагу да би колапс шенгена и обнављање унутрашњих граница у Европи разбило не само Европску унију већ и НАТО пошто због војске на националним границама… »

Велика бела ајкула угинула у акваријуму у Јапану

РТВ 08.01.2016
ТОКИО - Велика бела ајкула која је пре три дана ухваћена и смештена у акваријум у јапанском граду Окинава угинула је рано јутрос. Ајкула дуга 3,5 метра случајно је ухваћена у мрежу у водама југозападно од Јапана у уторак, а… »

Одзвонило пиратизованим видео-играма

РТВ 08.01.2016
Београд - Кинески хакерски форум 3ДМ, који је познат по скидању заштите од пиратерије са видео-игара, упозорио је да кроз две године можда више неће бити "бесплатних" игара, имајући у виду све бољу анти-пиратску… »