Извор: РТВ/Свет архива вести 08.01.2016

Орбан: Потпуно зауставити прилив миграната

РТВ 08.01.2016
БУДИМПЕШТА - Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је данас да прилив миграната у Европску унију мора потпуно да се заустави, а не само успори. То ће бити "одлучујуће питање у 2016. години", рекао је Орбан у интервјуу… »

Поново ухапшен наркобос Ел Чапо

РТВ 08.01.2016
МЕКСИКО СИТИ - Председник Мексика Енрике Пења Нијето саопштио је да је бегунац и вођа једног мексичког нарко-картела Хоакин Гусман, звани Ел Чапо, поново ухапшен, шест месеци пошто је побегао из строго чуваног затвора… »

Мајн Кампф поново у немачким књижарама

РТВ 08.01.2016
МИНХЕН - Политички манифест нацистичког лидера Адолфа Хитлера Мајн Кампф (Моја борба) од данас је поново доступан у Немачкој, 70 година након завршетка Другог светског рата. Немачки Историјски институт објавио је допуњено и… »

Избеглице насилници над женама уздрмале Немачку, али и целу ЕУ

РТВ 08.01.2016
БРИСЕЛ, БЕРЛИН - Избегличка криза у Европској унији је додатно заоштрена пошто је, на опште запрепашћење и гнев, данас немачка полиција потврдила да је међу починиоцима пљачки и сексуалног насиља над девојкама и… »

Потврдило се Гадафијево "пророчко упозорење"

РТВ 08.01.2016
Лондон - Убијени либијски лидер Моамер Гадафи упозорио је пре четири године бившег британског премијера Тонија Блера на претњу од исламистичког екстремизма за Европу, показали су телефонски разговори двојице политичара, које… »

Сукоби демонстраната са полицијом

РТВ 08.01.2016
АТИНА - У Атини су данас избили сукоби између полиције и учесника демонстрација који се противе реформама система социјалног осигурања. За сада нема извештаја о повређенима. Испед грчког парламента окупило се око 2.000… »

Евакуисан центар Ливерпула због сумњивог пакета

РТВ 08.01.2016
ЛИВЕРПУЛ - Центар Ливерпула је данас евакуисан због сумње у подметнуту бомбу, јављају британски медији. Полицајци тренутно преговарају са мушкарцем који се затворио у зграду и тврди да код себе има "сумњиви пакет". … »

Пекинг: Булдожерима срушен део болнице са пацијентима

РТВ 08.01.2016
ПЕКИНГ - Грађевински радници срушили су у кинеском гранду Женгжоу део болнице и мртвачницу док су пацијенти и особље још били у просторијама и док је у току била обдукција шест тела, пренеле су данас агенције. Како јавља… »

Орбан: Подржавамо Камеронове реформе

РТВ 08.01.2016
БУДИМПЕШТА - Мађарска подржава већину реформи које тражи британски премијер Дејвид Камерон у преговорима с Европском унијом, изјавио је у четвртак у Будимпешти мађарски премијер Викотор Орбан. Орбан је, после разговора са… »

Докази о злостављању 231 дечака католичког хора

РТВ 08.01.2016
БЕРЛИН - Адвокат задужен за испитивање навода о злостављању дечака католичког хора у Регенсбургу на југу Немачке изјавио је данас да постоје докумената о 231 случају злостављања, од пребијања до силовања. Улрих Вебер… »