Rusija će razmotriti molbu Srbije

Beta 11.01.2016

Rusija će razmotriti apel Srbije da joj isporuči naoružanje i učiniće sve da Srbiju "obezbedi" u toj oblasti, izjavio je danas potpredsednik ruske Vlade Dmitrij Rogozin.

"Učinićemo sve da obezbedimo podršku našem savezniku na Balkanu", rekao je Rogozin u Beogradu, nakon susreta sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, i dodao da će ruska komisija pažljivo proučiti apel srpske strane za isporuku efikasnog naoružanja "neofanzivnog karaktera", koje će služiti za odbranu zemlje.

Rogozin, koji je Vučiću poklonio maketu sistema protivvazduhoplovne odbrane (PVO) S-300, rekao je da na putu do srpske Vlade ne bi video zgradu srušenog Generalštaba da je Srbija imala taj sistem 1999. godine.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik ruske Vlade Dmitrij Rogozin razgovarali su danas u Beogradu o vojno-tehničkoj saradnji dve zemlje.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Vučić je rekao da je Srbija predstavila svoje potrebe i da će sada ruska strana analizirati mogućnosti da odgovori na te zahteve.

(Beta, 01.11.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »