Извор: Блиц архива вести 11.01.2016

Протест "Новинари не клече" данас у 13 градова Србије

Блиц 11.01.2016
Протест "Новинари не клече/председниче владе, ко је министар одбране" биће одржан данас у Београду и у још 12 градова Србије. Медијски професионалци окупиће се по трећи пут, са захтевом за смену министра одбране Братислава… »

Чанак: Нема правне државе док се Војводини не врате две милијарде евра

Блиц 11.01.2016
Стотине чланова и симпетизера Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) на челу са председником странке Ненадом Чанком предало је иницијативу Уставном суду за оцену уставности Закона о буџетском систему и Закона о буџету. Лидер… »

Хорор Код Остружнице: Тело возача извучено из реке после неколико сати потраге

Блиц 11.01.2016
На Остружничком мосту у смеру ка Шиду дошло је до удеса у коме су учествовала три камиона. Кабина једног камиона је од силине удара завршила у реци. Тело возача Горана Б. (40) из Пожаревца, који је изазвао судар извучено… »

Путин: Грађани Крима су се изјаснили, а на Косову нису чак ни имали референдум

Блиц 11.01.2016
Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да су за њега људи важнији од граница и државних територија и поновио да је Русија поштовала међународно право у случају присаједињења Крима. "Ми нисмо водили рат, нисмо… »

Бисерко: Вучић присилио Додика да одустане од референдума

Блиц 11.01.2016
Као саговорник ЕУ, од кога се имају одређена очекивања, премијер Србије Александар Вучић успео је да присили председника РС Милорада Додика да повуче претњу о напуштању заједничке босанске полиције и правосудних органа… »

Динар сутра наставља да слаби 0,1 одсто, курс 122,13

Блиц 11.01.2016
Динар сутра наставља да слаби према евру за 0,1 одсто и званични средњи курс износиће 122,1355 динара за један евро, и то је уједно најнижи курс националне валуте у овој години. Народна банка Србије је и данас интервенисала… »

Збогом Легендо: Познати се на Твитеру опроштају од Дејвида Боувија

Блиц 11.01.2016
На смрт легендарног британског музичара Дејвида Боувија данас су стигле многе реакције из света уметности и политике - од колега музичара и сарадника па до политичких лидера и Ватикана, јавиле су светске агенције. Композитор… »

Русија: Не бомбардујемо цивиле већ терористе у Сиријии

Блиц 11.01.2016
Русија је данас демантовала да бомбардује цивиле у Сирији, после оптужбе за ваздушне нападе на школу у провинцији Алеп и позива Француске да се окончају сиријски и руски ваздушни напади. - Русија не спроводи операције против… »

Пролећни услови за вожњу у целој Србији

Блиц 11.01.2016
Иако смо календарски у сред зиме, и на то нас подсећају јутарње температуре, возаче данас ипак очекују пролећни услови за вожњу, каже се у саопштењу Ауто Мото Савеза Србије уз напомену да је опрез неопходан. Ујутро… »

Од данас могућа електронска пријава пореза

Блиц 11.01.2016
Порески обвезници ће од данас моћи електронски да подносе још шест нових пријава, а пуна примена електронског система за пореске пријаве почеће 1. марта ове године, најављено је из Пореске управе Министарства финансија… »