Извор: Блиц/Култура архива вести 11.01.2016

Збогом Легендо: Познати се на Твитеру опроштају од Дејвида Боувија

Блиц 11.01.2016
На смрт легендарног британског музичара Дејвида Боувија данас су стигле многе реакције из света уметности и политике - од колега музичара и сарадника па до политичких лидера и Ватикана, јавиле су светске агенције. Композитор… »

БИО ЈЕ ЛЕГЕНДА Ове чињенице о Боувију сигурни нисте знали

Блиц 11.01.2016
Легенда музичке сцене, Дејвид Боуви, преминуо је након дуге борбе с опаком болешћу у 69. години живота. Доносимо вам неколико мање познатих ствари о уметнику који нас је задужио својим музичким стваралаштвом. Његов први… »

"ЈА САМ У РАЈУ" Невероватан живот Дејвида Боувија

Блиц 11.01.2016
Легендарни музичар Дејвид Боуви изгубио је синоћ битку са болешћу са којом се борио пуних 18 месеци. За његово здравствено стање знао је само најужи круг породице и пријатеља, а музичар је све време живео као да је пун… »

Нинов Роман Године: Жири одабрао 12 најбољих

Блиц 11.01.2016
У ужем избору су две списатељице, тројица досадашњих добитника, од којих је један својевремено вратио награду, као и неколико дебитаната. НИН - ову награду ове године подржало је Министарство културе и информисања Републике… »

Кандински у Београду продавао дела за три долара

Блиц 11.01.2016
Слике Василија Кандинског чија поједина дела данас вреде више од 20 милиона долара нису изазвале већу пажњу у Београду на изложби средином двадесетих. Београдска публика и критика са делима руске авангарде имала је прилику… »

Жижек поново у Хрватском народном казалишту

Блиц 11.01.2016
Словеначки филозоф Славој Жижек гостује 23. јануара у Хрватском народном казалишту (ХНК) у Загребу, годину дана након што је распродао позорницу највеће позоришне куће у Хрватској. “Најопаснији филозоф Запада”, како је… »