Извор: Дневник/Политика архива вести 11.01.2016

Чанак: Правда за Војводину

Дневник 11.01.2016
Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак предао је Уставном суду Србије иницијативу за оцену уставности дела Закона о буџетском систему и Закона о буџета. Србије. Чанак је рекао да Србија неће бити правна држава… »

Стефановић: Спреман сам да сносим последице

Дневник 11.01.2016
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да се одазвао позиву надлежних државних органа у вези с кривичном пријавом о наводном незаконитом праћењу. новинарке и да је спреман да сноси све последице уколико… »

Вучић: Србија никог неће напасти, али ће штитити своју територију

Дневник 11.01.2016
Премијер Александар Вучић поручио је да Србија сасвим сигурно неће бити жртва ничије агресије и лака мета. Како је саопштио на заједничкој конференцији за новинаре са замеником премијера. Руске Федерације Дмитријем… »

Рајнер: Скупштина 20, а влада можда 22. јануара

Дневник 11.01.2016
ЗАГРЕБ: Хрватска би могла добити владу 22. јануара, најавио је председник парламента Жељко Рајнер, наводећи да ће прва седница Сабора бити одржана два дана раније, 20. јануара. "На седници ће бити усаглашавање саборских… »

ЕАНА осудила пољски закон о медијима и плановима за ПАП

Дневник 11.01.2016
СТОКХОЛМ: Одбор Европског савеза новинских агенција (ЕАНА) саопштио је данас да се оштро противи новом пољском закону о медијима и плановима пољске владе да промени законски статус. новинске агенције ПАП, ограничавајући… »

ДДД: Против укидања веронауке

Дневник 11.01.2016
Народни покрет „Динара–Дрина–Дунав” (ДДД) противи се укидању веронауке у школама јер сматра да је верска настава у значајној мери допринела развоју међусобног поштовања. и толеранције, уважавања младих без обзира… »

Почуч: Траже алиби за 15 година лоше власти

Дневник 11.01.2016
Посланик Српске напредне странке у Скупштини Војводине Павле Почуч сматра да је брига покрајинског секретара за локалну самоуправу и мерђурегионалну сарадњу. Бранислава Бугарског због ускраћивања новца локалним самоуправама… »