Извор: е-Новине архива вести 11.01.2016

Александар Вучић присилио Додика да одустане од референдума

е-Новине 11.01.2016
Соња Бисерко, председница Хелсиншког одбора за људска права. "Као саговорник ЕУ, од кога се имају одређена очекивања, Вучић је успео да присили Додика да повуче претњу о напуштању заједничке босанске полиције и… »

Преминуо Дејвид Боуви

е-Новине 11.01.2016
ИН МЕМОРИАМ: Одлазак музичке легенде. "Дејвид Боуви умро је мирно, окружен породицом, након 18 месеци храбре борбе против рака. Иако ће многи од вас поделити њихов бол, молимо вас да поштујете њихово право на приватност док… »

"Златни глобуси" у правим рукама

е-Новине 11.01.2016
Најбоља филмска и ТВ остварења. Златни глобус за најбољу драму додељен је филму "Повратник" редитеља Алехандра Ињарита, који је награђен и као најбољи редитељ, а најбољи филм у жанру комедија/мјузикл је "Марсовац"… »

Никшићка урбана умјетност

е-Новине 11.01.2016
Графити Ивана Стаматовића. "Оно што фасцинира код графита је то што, за разлику од изложбе која је ту само неколико дана, њих пролазници могу стално да гледају“, почиње Иван своју причу за портал Оногошт. Графити су… »

Тако је говорио Бовие

е-Новине 11.01.2016
Неки други интервју. "Не знам где сада идем, али обећавам да неће бити досадно." Бовие је био, и још увек је, икона која се воли када не постоји било шта друго што би се могло пригрлити. И не морате бити уметник, не морате… »

Преминуо преводилац Булгакова и Храбала

е-Новине 11.01.2016
Ин мемориам: Милан Чолић. Добитник је награде Савеза литерарних преводилаца Руске Федерације године 2001. за један од објављених (од укупно 18 разних, дотераних и прерађених превода) романа „Мајстор и Маргарита“ Михаила… »

Пачја школа Карамарко-Петров

е-Новине 11.01.2016
Чика Јова међу Хрватима. Вражја ствар тај Фацебоок: античка агора у дигитално доба. Или староримски форум. Глас јавности, читамо у поводу ХДЗ&Мостових „преговора“ о структури будуће владе и конспиративног лицитирања… »

Ако победи Хилари, долазе нам црни дани

е-Новине 11.01.2016
Санда Рашковић Ивић, интимно за Спутњик. Ја сам само жена, вином наливена: Санда Р.И. Пхото: тиме.рс ЖЕНЕ СУ ЖЕНСТВЕНЕ: Није лако бити жена политичар у Србији, још мање на челу политичке странке. Мислим да је добро да… »

Српски бог долази по своје

е-Новине 11.01.2016
Сећање на деведесете. Пхото: ЛА Енох Са Томом Кнезмихаиловским упознао ме је тада можда једини мој пријатељ, човек који је само уписао електротехнику и одмах наслутио да је његов живот негде другде, будући богословац… »

Грађани безбедни, складиште у ваздуху

е-Новине 11.01.2016
Антитерористичка јединица којој је експлодирао магацин са муницијом. Србија је безбедна, од терориста је, између осталих, чувају специјално обучене и наоружане полицијске јединице, показано је, тврде званичници, на вежби… »