Извор: Нови магазин архива вести 11.01.2016

Порошенко: Украјина може без руског гаса

Нови магазин 11.01.2016
Украјина може без руског гаса, изјавио је данас украјински председник Петро Порошенко. "Русија нам је објавила трговински рат, али ми можемо без руског гаса. Наши прерађивачи се могу окренути новим тржиштима", изјавио је… »

Меси ће пропустити Олимпијске игре у Рио де Жанеиру

Нови магазин 11.01.2016
Аргентински фудбалер Лионел Меси пропустиће Олимпијске игре у Рио де Жанеиру овог лета, рекао је данас селектор репрезентације Херардо Мартино. Фудбалер Барселоне жели да се коцентрише на Куп Америке у јуну, а затим да оде на… »

Вучић: Волео бих да избегнем ванредне изборе

Нови магазин 11.01.2016
Премијер Александар Вучић рекао је данас да још нема дефинитивне одлуке да ли ће бити ванредних парламентарних избора, да би лично волео да их избегне, али да постоје они који их желе. Упитан да ли то што је раније рекао да… »

Подигнута оптужница против бившег директора ПКБ

Нови магазин 11.01.2016
Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против бившег директора Привредне коморе Београда Милана Јанковића због сумње да је злоупотребама оштетио ту комору, речено је данас Тањугу у том тужилаштву… »

РТС: Фирма Ски мусиц контролише видео дисплеј у Арени

Нови магазин 11.01.2016
Радиотелевизија Србије саопштила је данас, поводом спорне фотографије са наводном рекламом СНС, да контролу над садржајем видео дисплеја на екрану Комбанк Арене током првенства у ватерполу има искључиво фирма "Ски Мусиц". РТС… »

Погинуо украјински војник, пети од почетка године на истоку земље

Нови магазин 11.01.2016
Један украјински војник погинуо је у последња 24 часа у сукобу с проруским побуњеницима на истоку земље и то је пети војник који је страдао у тој конфликтној зони од почетка године, саопштила је украјинска војска. "Један… »

Николић: Зашто Хрвати набављају ракете када неће бити рата у региону

Нови магазин 11.01.2016
Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас, током разговора са потпредседником руске Владе Дмитријем Рогозином, да се чуди најавама да ће Хрватска из Норвешке набавити ракетни систем, с обзиром да на то да "неће бити… »

Министарство привреде: За стање у БИП-у одговорно бивше руководство

Нови магазин 11.01.2016
Министарство привреде саопштило је данас да је за стање у Београдској индустрији пива (БИП) криво бивше руководство и да је то предузеће у надлежности судова, јер је у предстечајном поступку. У саопштењу, поводом потеста… »

Почели преговори о мировном процесу у Авганистану

Нови магазин 11.01.2016
Представници Пакистана, Авганистана, САД и Кине почели су данас у Исламабаду разговоре у настојању да обнове мировни процес између авганистанских власти и талибана и окончају 15-годишњи крвави сукоби. Саветник пакистанског… »

Министарка пољоприреде са руском делегацијом

Нови магазин 11.01.2016
Министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић изјавила је данас да тржиште Русије рачуна на пољопривредне и прехрамбене производе из Србије, који су препознатљиви по квалитету и… »