Извор: Нови магазин архива вести 11.01.2016

БиХ: Ухапшена тројица, заплењене бомбе, оружје, застава ИС

Нови магазин 11.01.2016
Државна агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ саопстила је да су данас, у наставку акције кодног назива "Дамаск", ухапшене три особе и претресени објекте на три локације на подручју Велике Кладуше, а пронађене су бомбе… »

Додик: Одлука о референдуму биће објављена када дође време

Нови магазин 11.01.2016
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да су створени сви формални услови за објављивање одлуке Народне скупштине о спровођењу референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ у "Службеном гласнику Републике… »

Кремењак: Тањуг требало да престане да ради 31. октобра

Нови магазин 11.01.2016
Државна новинска агенција Тањуг требало је да престане да ради 31. октобра 2015. године, изјавио је ФоНету експерт за медијско законодавство, адвокат Слободан Кремењак. Он је објаснио да је, по одлуци Владе од 3. новембра… »

Ана пала за шест места, Јелена опет српска број 1

Нови магазин 11.01.2016
Јелена Јанковић на најновијој листи ВТА задржала је 21. место и тако поново постала најбоље рангирана српска тенисерка са 2.455 бодова, пошто је пад од шест позиција забележила Ана Ивановић, сада 22. на свету. Ивановићева… »

У удесу аутобуса у Мексику погинула 21 особа

Нови магазин 11.01.2016
Аутобус који је превозио играче аматерског фудбалског клуба и њихових навијача сурвао се са моста на истоку Мексика, при чему је погинула најмање 21 особа, саопштиле су данас локалне власти. У удесу, који се догодио јуче у… »

Соботка и Могерини осудили насиље над женама у Келну

Нови магазин 11.01.2016
Чешки премијер Бохуслав Соботка и висока представница Европске уније за спољну политику и безбедност Федерика Могерини осудили су данас у Прагу сексуалне нападе на жене у новогодишњој ноћи у Келну и неким другим европским… »

ЕУ: Белгија да врати 760 милиона евра од додељивања незаконитих пореских олакшица

Нови магазин 11.01.2016
Европска унија наложила је данас Белгији да врати око 760 милиона евра нелегалних пореских олакшица које је додељивала мултинационалним компанијама. ЕУ наводи да је 35 мултинационалних компанија у Белгији остварило незаконите… »

Вучић с Рогозином о посредовању у извозу Фијата у Казахстан

Нови магазин 11.01.2016
Перемијер Александар Вучиц рекао је данас да би већ након 15. јануара могло доћи до договора о извозу одређене количине Фијатових возила у Казахстан. Он је, на прес конференције коју је држао заједно са замеником премијера… »

Нови летови са Београдског аеродрома

Нови магазин 11.01.2016
Пољска национална авио-компанија ЛОТ поново је успоставила редовне летове између Београда и Варшаве, а летови ће се током зимске сезоне обављати четири пута недељно, саопштио је данас Аеродром Никола Тесла. Путнике ће… »

Меркел: Још не контролишемо ситуацију у довољној мери

Нови магазин 11.01.2016
Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је данас да је Европа рањива у избегличкој кризи, јер још увек не контролише ситуацију у мери у којој би то волела. "Сада се, ођедном, суочавамо са изазовом да избеглице долазе у… »