Извор: Нови магазин архива вести 11.01.2016

Вашчиковски: Демократија у Пољској боља него што се чини

Нови магазин 11.01.2016
Министар спољних послова Пољске Витолд Вашчиковски изјавио је данас да је демократско уређење под новом десничарском владом у тој земљи боље него што делује споља и позвао немачке политичаре да посете Пољску и у то… »

Малолетник у Вршцу убио дечака, другог ранио

Нови магазин 11.01.2016
Малолетник (17) је ноћас у Вршцу ножем напао двојицу петнаестогодишњака, једног од њих је убио, а другог ранио у стомак, преносе београдски медији. До инцидента је дошло око три сата после поноћи када је младић, који је… »

Стивен Сигал добио држављанство Србије

Нови магазин 10.01.2016
Амерички глумац и музичар Стивен Сигал добио је држављанство Србије. "Прима се у држављанство Републике Србије Сеагал (Саул) Стевен Фредериц, рођен 10. априла 1952. године у Савезној држави Мичиген (Лансинг, Ингхам)… »

У Бањалуци олујни ветар ишчупао дрво из корена

Нови магазин 11.01.2016
У Бањалуци је у послеподневним сатима почео да дува јак ветар, који на махове носи све пред собом. Код Економског факултета ветар је ишчупао дрво из корена. Метеоролози су раније активирали наранџасти метеоаларм… »

Астон Мартин размишља о фабрици у Македонији

Нови магазин 11.01.2016
Британски произвођач луксузних спортских аутомобила "Астон Мартин" размишља о отварању нове фабрике у Македонији, објавила је данас агенција Ројтерс. Високи представник македонске владе је потврдио да је Македонија у трци за… »

Три милиона твитова за четири сата после Боувијеве смрти

Нови магазин 11.01.2016
Легендарни британски певач Дејвид Боуви преминуо је данас у 70. години након 18-месечне борбе са раком, а из целог света стижу поруке саучешћа. Више од три милиона порука на Твитеру емитовано је за четири сата после вести… »

Весић: Инспекција ће утврдити разлог појаве велике количине амонијака у води

Нови магазин 11.01.2016
Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић и градски менаџер Горан Весић обишли су дана фабрику за прераду воде Забрежје у Обреновцу, поводом пронађене високе концентрације амонијака у сливу реке Колубаре, и најавили… »

Вербић: Србији је потребан закон о платама

Нови магазин 11.01.2016
Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић изјавио је данас да је Србији неопходан закон о платама.''Морамо да донесемо закон о платама и уколико постојећа верзија закона није довољно добра морамо је… »

Ловрић: Ниједна држава нема разлога да се осећа угрожено

Нови магазин 11.01.2016
Начелник генералштаба Оружаних снага Хрватске генерал збора Драго Ловрић изјавио је да "ни једна држава, па тако ни Србија, нема разлога да се осећа угрожено". "Хрватска ни једну државу не доживљава као непријатеља и не… »

Груевски тражио састанак са Бајденом

Нови магазин 11.01.2016
Састанак потпредседника САД Џозефа Бајдена са македонским премијером Николом Груевским у Вашингтону је организован на захтев Владе Македоније, објавила је вечерас америчка амбасада у Скопљу. Македонска влада је, како преносе… »