Извор: Нови магазин/Друштво архива вести 11.01.2016

Протест "Новинари на клече" одржан широм Србије

Нови магазин 11.01.2016
Протест "Новинари не клече" на ком су новинари захтевали од премијера да смени министра одбране Братислава Гашића, због сесистичке изјаве упућене новинарки Б92, оџан је вечрас у Београду, Новом Саду, Суботици, Чачку… »

Сутра сунчано, највиша дневна до 14 степени

Нови магазин 11.01.2016
У Србији ће сутра, према прогнози времена, у северним и централним деловима ујутро бити облачно с кишом, током дана претежно сунцано са највишом дневном температутом до 14 степени. Републички хидрометеоролошки завод је… »

У Прешеву преминуло дете из Сирије

Нови магазин 11.01.2016
У Прешеву је данас преминуло двогодишње дете из Сирије које је путовало са родитељима и широм породицом. Дечак је имао урођену срчану ману и Даунов синдром, потврђено је РТС-у у Прихватном центру у Прешеву, а преминуо је… »

Вулин: Закон неће умањити већ повећати давања породиљама

Нови магазин 11.01.2016
Закон о финансијској подршци породицама са децом неће умањити давања породиљама, већ ће их повећати, елиминисаће злоупотребе и по први пут увести две категорије жена које никад до сад нису имале права на накнаду, изјавио… »

Обрадовић: НУНС подноси пријаву против министра унутрашњих послова

Нови магазин 11.01.2016
Председник Независног удружења новинара Србије (НУНС) Вукашин Обрадовић изјавио је данас да ће НУНС поднети пријаву против министра унутрашњих послова Небојше Стефановића како би се утврдило како је дошао до сазнања да… »

Радић: Приче о наоружавању ВС само обмањивање јавности

Нови магазин 11.01.2016
Војни аналитичар Александар Радић оценио је данас да су апсолутно неоствариве најаве о модернизацији наоружања Војске Србије (ВС) са постојећим буџетским издвајањима и да такве изјаве служе само за обмањивање јавности у… »

РТС: Фирма Ски мусиц контролише видео дисплеј у Арени

Нови магазин 11.01.2016
Радиотелевизија Србије саопштила је данас, поводом спорне фотографије са наводном рекламом СНС, да контролу над садржајем видео дисплеја на екрану Комбанк Арене током првенства у ватерполу има искључиво фирма "Ски Мусиц". РТС… »

Стивен Сигал добио држављанство Србије

Нови магазин 10.01.2016
Амерички глумац и музичар Стивен Сигал добио је држављанство Србије. "Прима се у држављанство Републике Србије Сеагал (Саул) Стевен Фредериц, рођен 10. априла 1952. године у Савезној држави Мичиген (Лансинг, Ингхам)… »

Весић: Инспекција ће утврдити разлог појаве велике количине амонијака у води

Нови магазин 11.01.2016
Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић и градски менаџер Горан Весић обишли су дана фабрику за прераду воде Забрежје у Обреновцу, поводом пронађене високе концентрације амонијака у сливу реке Колубаре, и најавили… »