Извор: Нови магазин/Политика архива вести 11.01.2016

ЛСВ предао захтев за оцену уставности дела Закона о буџету (ФОТО)

Нови магазин 11.01.2016
Неколико стотина присталица Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) одржало је данас протестну шетњу од Трга Николе Пашића до Уставног суда у Београду где су предали иницијативу за оцену уставности дела Закона о буџетском… »

Стефановић: Дао сам изјаву у вези кривичне пријаве

Нови магазин 11.01.2016
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је данас да је надлежним органима дао изјаву поводом кривичне пријаве која је против њега подигнута због наводног полицијског праћења новинарке једног листа, оценивши… »

Дачић: Скрнављење храма у Приштини доказ да Косово не треба да удје у Унеску

Нови магазин 11.01.2016
Министар спољних послова и потпредседник Владе Србије Ивица Дачић оценио је данас да је скрнављење храма Христа спаса у Приштини уз присуство косовске полиције показатељ да Косово не треба да постане члан Унеска. "Албанци… »

Гашић са руском делегацијом о војнотехничкој сарадњи

Нови магазин 11.01.2016
Министар одбране Братислав Гашић разговарао је данас са првим замеником директора Федералне службе за војнотехничку сарадњу Русије Андрејом Бојцовом о унапређењу војнотехничке сарадње у циљу развоја способности Војске… »

Влада Косова: Расформирана Цивилна заштита

Нови магазин 11.01.2016
Влада Косова саопштила је данас да је у складу са споразумом Београда и Приштине од 26. марта, расформирана Цивилна заштита. "Бивши припадници ове структуре, њих 483 су интегрисани у институције Косова, сходно Закону о… »

Вучић: Волео бих да избегнем ванредне изборе

Нови магазин 11.01.2016
Премијер Александар Вучић рекао је данас да још нема дефинитивне одлуке да ли ће бити ванредних парламентарних избора, да би лично волео да их избегне, али да постоје они који их желе. Упитан да ли то што је раније рекао да… »

Додик: Одлука о референдуму биће објављена када дође време

Нови магазин 11.01.2016
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да су створени сви формални услови за објављивање одлуке Народне скупштине о спровођењу референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ у "Службеном гласнику Републике… »

Кремењак: Тањуг требало да престане да ради 31. октобра

Нови магазин 11.01.2016
Државна новинска агенција Тањуг требало је да престане да ради 31. октобра 2015. године, изјавио је ФоНету експерт за медијско законодавство, адвокат Слободан Кремењак. Он је објаснио да је, по одлуци Владе од 3. новембра… »

Вучић с Рогозином о посредовању у извозу Фијата у Казахстан

Нови магазин 11.01.2016
Перемијер Александар Вучиц рекао је данас да би већ након 15. јануара могло доћи до договора о извозу одређене количине Фијатових возила у Казахстан. Он је, на прес конференције коју је држао заједно са замеником премијера… »

Рајнер: Скупштина 20, а влада можда 22. јануара

Нови магазин 11.01.2016
Хрватска би могла добити владу 22. јануара, најавио је председник парламента Жељко Рајнер, наводећи да ће прва седница Сабора бити одржана два дана раније, 20. јануара. "На седници ће бити усуглашавање саборских одбора… »