Извор: Политика/Политика архива вести 11.01.2016

Чанак тражи правду за Војводину

Политика 11.01.2016
Обраћање лидера Лиге социјалдемократа Војводине испред Уставног суда тумачи се и као почетак „преливања” покрајинске изборне кампање на Београд. Ово је кампања која траје 25 година и којом се тражи правда за Војводину… »

Хроника најављеног праћења

Политика 11.01.2016
Министар унутрашњих послова Србије одазвао се позиву надлежних органа и дао изјаву у вези са кривичном пријавом која је против њега поднета, пише у изјави Небојше Стефановића која је прослеђена медијима. Јавност је и… »

Дачић: Скрнављење цркве доказ да Косово није за Унеско

Политика 11.01.2016
Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је скрнављење храма Христа спаса у Приштини, у присуству косовске полиције у време Божића, још један жалостан доказ да је Србија… »

Гашић са делегацијом Русије о набавци оружја

Политика 11.01.2016
Министар одбране Братислав Гашић примио је Андреја Артуровича Бојцова, првог заменика директора Федералне службе за војнотехничку сарадњу Руске Федерације и представнике руске делегације који учествују у раду Међувладине… »

Припадници Цивилне заштите прелазе у институције Приштине

Политика 11.01.2016
КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Велики број припадника бивше Цивилне заштите из општина са севера Косова, данас је у канцеларији општинске администрације Северна Митровица потписао уговоре о раду у косовским институцијама, јавља Тањуг… »

Коцијанчич: У току припреме за нову рунду дијалога Београда и Приштине

Политика 11.01.2016
БРИСЕЛ – У Бриселу је потврђено да ће се крајем јануара одржати се следећа рунда дијалога Београда и Приштине, на високом нивоу, чије су припреме у току. „Нова рунда дијалог одржаће се крајем јануара. Припреме су у… »

Пантић: Моја обавеза била да министру пренесем информацију

Политика 11.01.2016
Немања Пантић из Одељења за медије и комуникације МУП-а обелоданио је да је лично министру Небојши Стефановићу пренео информацију да ће представник једног новинарског удружења изаћи и јавно саопштити да је једна… »

Вучић: Да будемо своји на своме и да нас нико не дира; Рогозин: Русија ће размотрити захтев о набавци С300

Политика 11.01.2016
Премијер Александар Вучић истакао је данас да Србија ради на јачању својих војних капацитета и да новац за набавку 'нора' и 'лазара' 2 и 3 не иде из државног буџета, поручивши да Србија неће сасвим сигурно бити жртва… »

Брисел ћути кад Мустафа уцењује

Политика 11.01.2016
Иако је визна либерализација технички процес, одлука када ће ЕУ ставити Косово на белу шенген листу биће политичка, јер ће се калкулисати с ефектима које ће произвести. У време када поједине земље Европске уније подижу… »