Извор: РТС архива вести 11.01.2016

Велика Кладуша, ухапшени са заставом ИД

РТС 11.01.2016
Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (Сипа) ухапсили су три особе, код којих је пронађено оружје и застава Исламске државе. Сипа је саопштила да су претресени објекти на три локације "с циљем… »

Прешево, преминуло дете из Сирије

РТС 11.01.2016
Двогодишње дете из Сирије које је путовало са родитељима и широм породицом преминуло јутрос око четирти сата у Прешеву. Како је РТС-у потврђено у Прихватном центру, дечак је имао урођену срчану ману и Даунов синдром. … »

Дачић: Скрнављење цркве доказ да Косово није за Унеско

РТС 11.01.2016
Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да је скрнављење храма Христа спаса у Приштини, у присуству косовске полиције у време Божића, још један жалостан доказ да је Србија била у праву када се противила уласку… »

Погођен "трезор" ИД, уништена готовина вредна милионе

РТС 11.01.2016
Међународна коалиција коју предводе САД уништила је на северу Ирака "трезор" Исламске државе, у коме је та екстремистичка организација држала готовину. Две бомбе од по 900 килограма погодиле су складиште у Мосулу где је ИД… »

Вулин: Исплата дуга војним пензионерима

РТС 11.01.2016
Исплата дуга за све војне пензионере почиње данас, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, наводећи да је за то издвојено више од 5,5 милијарди динара. Вулин је додао да Закон о… »

Обрадовић: НУНС ће поднети пријаву против Стефановића

РТС 11.01.2016
Председник Независног удружења новинара Србије (НУНС) Вукашин Обрадовић изјавио је да ће НУНС поднети пријаву против министра унутрашњих послова Небојше Стефановића како би се утврдило на који начин је дошао до сазнања… »

Пад рубље првог радног дана 2016.

РТС 11.01.2016
Вредност руске рубље је првог радног дана ове године на Московској берзи опала за готово два одсто, како цена нафте наставља да пада. После десетодневног празничног одмора, долар је данас на московској берзи вредео 76,1 рубљу… »

Принцеза Кристина на суду

РТС 11.01.2016
Шпанска принцеза Кристина и њен супруг Ињаки Урдангарин стигли су у суд, што је први пут од поновног успостављања монархије 1975. године да се суди једном члану шпанске краљевске породице, јављају шпански медији… »

Гашић са руском делегацијом о војнотехничкој сарадњи

РТС 11.01.2016
Министар одбране Братислав Гашић разговарао је са првим замеником директора Федералне службе за војнотехничку сарадњу Русије Андрејом Бојцовом о унапређењу војнотехничке сарадње у циљу развоја способности Војске Србије и… »

НБС: Девизне резерве у децембру 10,4 милијарди евра

РТС 11.01.2016
Девизне резерве Народне банке Србије на крају децембра, према прелиминарним подацима, износиле су 10,37 милијарди евра, саопштила је централна банка. Тиме се, како се истиче, обезбеђује покривеност новчане масе од 251 одсто и… »