Извор: РТС архива вести 11.01.2016

Славонски брод, група избеглица искочила из воза

РТС 11.01.2016
Око двадесет избеглица искочило је јутрос из воза који их је превозио ка Славонском Броду, али су брзом интервенцијом полиције ухваћени и усмерени у транзитни центар. Инцидент у коме је 20 избеглица искочило из воза, догодио се… »

КиМ, припадници Цивилне заштите потписали уговоре

РТС 11.01.2016
У Косовској Митровици је преосталих 378 припадника Цивилне заштите потписало радне уговоре за ангажовање на северу Косова и Метохије у привременим институцијама самоуправе у Приштини, саопштила је Канцеларија за КиМ и… »

Обијена Црква Светог Димитрија у Сушици

РТС 11.01.2016
Непознати починиоци су обили Цркву Светог Димитрија у Сушици и однели кутију са новцем у којој се прикупља прилог за цркву. Члан црквеног одбора Ненад Крстић је данас око 13 часова приметио да је прозор Цркве Св. Димитрија… »

Фабијус: Сирија и Русија да прекину са нападима на цивиле

РТС 11.01.2016
Шеф француске дипломатије Лоран Фабијус апеловао је на Сирију и Русију да прекину са војним акцијама против цивила и посебно да допринесу окончању патњи опкољеног сиријског града Мадаја. Москва демантује да су мете њених… »

Девет повређених у судару аутобуса и аутомобила

РТС 11.01.2016
У Немањиној улици у Београду дошло је до судара аутобуса ГСП-а и два аутомобила. Најмање девет повређених путника је превезено у Ургентни центар, речено је Интернет порталу РТС-а у МУП-у. До несреће је дошло око 11 часова… »

Порошенко: Украјина може без руског гаса

РТС 11.01.2016
Украјина може без руског гаса, изјавио је украјински председник Петро Порошенко. Кијев наставља да увози гас из земаља Европске уније, јер је јефтинији од гаса из Русије, рекао украјински премијер Арсениј Јацењук. "Русија… »

Додик: Одлука о референдуму када дође време

РТС 11.01.2016
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да су створени сви формални услови за објављивање одлуке Народне скупштине о спровођењу референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ у "Службеном гласнику Републике Српске"… »

Коцијанчич: У току припреме за нову рунду дијалога

РТС 11.01.2016
У Бриселу је потврђено да ће се крајем јануара одржати следећа рунда дијалога Београда и Приштине, на високом нивоу, чије су припреме у току. "Нова рунда дијалог одржаће се крајем јануара. Припреме су у току", изјавила је… »

"Скај мјузик" демантовао изјаву РТС-а

РТС 11.01.2016
Поводом изјаве Радио-телевизије Србије о наводном емитовању спорне рекламе СНС-а током јучерашње утакмице Европског првенства у ватероплу у којој се каже да контролу над садржајем видео дисплеја на екрану Комбанк Арене… »

Лајпциг, протест због избеглица

РТС 11.01.2016
Неколико хиљада људи окупило се у Лајпцигу на позив једног исламофобног покрета против масовног доласка избеглица у Немачку, коју још потресају пљачкашко и сексуално насиље током новогодишње ноћи у Келну, јавио је Франс… »