Извор: РТС архива вести 11.01.2016

Нови летови из Београда ка Варшави и Москви

РТС 11.01.2016
Пољска национална авио-компанија ЛОТ поново је успоставила редовне летове између Београда и Варшаве, а летови ће се током зимске сезоне обављати четири пута недељно, саопштио је београдски Аеродром "Никола Тесла". Путнике… »

Исламска држава формирала калифат на Филипинима

РТС 11.01.2016
Терористи Исламске државе формирали су калифат на филипинском острву Минданао, а стручњаци сматрају да је њихов главни циљ да усмере своје терористичке нападе на Аустралију, пише лист "Аустралијан". У питању су четири… »

Додељене награде "11. јануар"

РТС 11.01.2016
Награду која се додељује поводом Дана ослобођења Ниша ове години добили су ОШ "Учитељ Таса", група "Константин", генерал-потпуковник Милосав Сиковић, Марјан Цветковић и Драгослав Михајловић Канаринац. У Нишу је… »

Краснићи: Попис становништва на северу Косова 2016.

РТС 11.01.2016
Попис становништва и пољопривреде у четири општине на северу Косова биће спроведен ове године, најавио је директор Агенције за статистику Косова Иса Краснићи. Иса Краснићи је рекао да ће попис у Северној Митровици… »

У стајном трапу авиона "Ер Франса" нађено тело мушкарца

РТС 11.01.2016
У стајном трапу авиона "Ер Франса" на париском аеродрому пронађено је тело мушкарца, саопштила је полиција. Авион је у Париз долетео из Бразила а тело је откривено током редовне провере "боинга 777", који је у Француску из Сао… »

Све теже последице вршњачког насиља

РТС 11.01.2016
Ново вршњачко насиље, поново са најтежом последицом. У Вршцу је убијен 15-годишњи дечак, а други је тешко рањен и то од две године старијег малолетника. Повређени дечак се опоравља и у стабилном је стању, док је… »

Иза насиља над женама стоји Исламска држава?

РТС 11.01.2016
Аналитичари и дипломатски званичници у Европској унији сматрају да ће по имиграциону политику ЕУ бити поражавајуће ако се испоставе као тачне назнаке немачких власти и европских обавештајних извора да је насиље избеглица… »

Изабрани нови чланови Високог савета судства

РТС 11.01.2016
Високи савет судства објавио је на свом сајту коначне резултате судијских избора на којима је изабрано пет нових чланова тог тела. То су судија Привредног апелационог суда Бранислава Горица, судија Вишег суда у Београду Иван… »

Заменик тужиоца ухапшен због породичног насиља

РТС 11.01.2016
Полиција ухапсила заменика основног јавног тужиоца Д. Ђ. (56) из околине Лесковца, због сумње да је извршио кривично дело насиље у породици, саопштила је ПУ Лесковац. Д. Ђ. се терети да је у протеклих месец дана супругу… »

Шведски медији: Полиција заташкавала сексуалне нападе

РТС 11.01.2016
Полиција у Шведској оптужена је за прикривање сексуалних напада који су се догодили на музичком фестивалу у августу прошле године. Локални медији тврде да је већина осумњичених била из Авганистана. Полицијски званичници… »