Извор: РТС архива вести 11.01.2016

Златни глобуси за „Повратника“ и „Марсовца“

РТС 11.01.2016
Награду Златни глобус за најбољу драму додељен је филму „Повратник“ редитеља Алехандра Ињарита, а најбољи филм у жанру комедија/мјузикл је „Марсовац“ Ридлија Скота. На 73. додели престижних филмских награда… »

На аеродрому у Бангкоку са колицима добијете и змију!

РТС 11.01.2016
Главни међународни аеродром у Бангкоку упутио је извињење путницима, након што је око колица за пртљаг на долазном терминалну пронађена обмотана змија. Аеродром „Суванапум", који је изграђен на земљишту које је локално… »

Сарајево, ухапшени због ометања истраге о Кељмендију

РТС 11.01.2016
Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су у Сарајеву две особе због сумње да су ометали истрагу у случају против нарко-дилера са Косова Насера Кељмендија. Ухапшени су чланови Странке за бољу будућност… »

Ал Каида упозорава Саудијску Арабију

РТС 11.01.2016
Терористичка организација Ал Каида упозорила је Саудијску Арабију да ће сносити последице због погубљења на десетина њених чланова, тврдећи да је Ријад то учинио као новогодишњи поклон западним савезницима у циљу… »

Затворена фабрика воде у Баричу због амонијака

РТС 11.01.2016
Због повећане концентрације амонијака у Колубари затворена је обреновачка фабрика за прераду воде у Баричу, а према речима градских челника, већина становника тренутно има воду и здравље људи није угрожено. Становници се… »

Француска, евакуисана школа због претње бомбом

РТС 11.01.2016
Средња школа на северу Француске евакуисана је због претње бомбом, преносе агенције позивајући се на вести са друштвених мрежа. Школу Мире Грене у Компјењу похађа око 3.000 ученика, преноси Раша тудеј . У Француској су… »

Бањалука, олујни ветар чупао дрвеће

РТС 11.01.2016
Бањалуку је данас погодио снажан олујни ветар који је носио све пред собом - чупао дрвеће, ломио гране и дизао металне конструкције, јавили су локални медији. Код Економског факултета ветар је ишчупао дрво из корена… »

Ослобођен Канађанин отет пре пет година у Авганистану

РТС 11.01.2016
Канађанин, који је пре пет година отет у Авганистану, ослобођен је, саопштили канадски званичници. Колина Рутефорда су пре пет година отели талибани у Авганистану, где је боравио као туриста. Он је тада имао 26 година, а водио… »

Дванаесточлана породица покушала да се прикључи ИД

РТС 11.01.2016
Турске власти ухапсиле дванаесточлану породицу из Египта која је покушала да отпутује у Сирију и прикључи се екстремистичкој организацији Исламска држава. У саопштењу египатског министарства спољних послова наводи се да… »

Прва хуманитарна помоћ стигла у опкољену Мадају

РТС 11.01.2016
Хуманитарни конвој стигао је у опкољени сиријски град Мадају, у којем на хиљаде људи већ месецима није примило никакву помоћ и где су забележени и случајеви умирања од глади. Камиони Црвеног крста и Црвеног полумесеца с… »