Извор: РТС/Балкан архива вести 11.01.2016

Велика Кладуша, ухапшени са заставом ИД

РТС 11.01.2016
Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (Сипа) ухапсили су три особе, код којих је пронађено оружје и застава Исламске државе. Сипа је саопштила да су претресени објекти на три локације "с циљем… »

Славонски брод, група избеглица искочила из воза

РТС 11.01.2016
Око двадесет избеглица искочило је јутрос из воза који их је превозио ка Славонском Броду, али су брзом интервенцијом полиције ухваћени и усмерени у транзитни центар. Инцидент у коме је 20 избеглица искочило из воза, догодио се… »

Додик: Одлука о референдуму када дође време

РТС 11.01.2016
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да су створени сви формални услови за објављивање одлуке Народне скупштине о спровођењу референдума о раду Суда и Тужилаштва БиХ у "Службеном гласнику Републике Српске"… »

Сарајево, ухапшени због ометања истраге о Кељмендију

РТС 11.01.2016
Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су у Сарајеву две особе због сумње да су ометали истрагу у случају против нарко-дилера са Косова Насера Кељмендија. Ухапшени су чланови Странке за бољу будућност… »

Бањалука, олујни ветар чупао дрвеће

РТС 11.01.2016
Бањалуку је данас погодио снажан олујни ветар који је носио све пред собом - чупао дрвеће, ломио гране и дизао металне конструкције, јавили су локални медији. Код Економског факултета ветар је ишчупао дрво из корена… »

Нова оптужница за логор "Мусала" у Коњицу

РТС 11.01.2016
Тужилаштво Босне и Херцеговине подигло је оптужницу против припадника 4. батаљона војне полиције Армије БиХ Едхема Жилића за нечовечно поступање над заробљеним цивилима српске и хрватске националности у просторијама… »

Санадер поново тврди да је жртва политичког прогона

РТС 11.01.2016
Бивши хрватски премијер и председник Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) Иво Санадер одбацио је оптужбе за финансијске малверзације у случају "Планинска" и поновио да је жртва политичког прогона. Санадер је истакао да су две… »

Црна Гора, о поверењу влади 25. јануара

РТС 11.01.2016
Ванредна седница Скупштине Црне Горе, на којој ће се посланици изјашњавати о поверењу влади, заказана је за 25. јануар. Влада је крајем децембра прихватила иницијативу премијера Мила Ђукановића да се у парламенту одлучи о… »

Македонија, смирује се талас избеглица

РТС 11.01.2016
Министарство унутрашњих послова Македоније издало је у протекла 24 сата потврде за 830 миграната, што је далеко мање у односу на последњих неколико месеци током којих је просечно дневно улазило око 1500 миграната, објавио је… »