Извор: РТС/Друштво архива вести 11.01.2016

Протест новинара испред Владе Србије

РТС 11.01.2016
У Београду се испред Владе Србије окупило око 300 људи на протесту "Новинари не клече/председниче владе, ко је министар одбране" и затражило смену министра одбране Братислава Гашића због сексистичке увреде упућене… »

Временска прогноза - 12. јануар

РТС 11.01.2016
У северним и централним деловима ујутро облачно с кишом, затим разведравање и претежно сунчано. На југоистоку већи део дана облачно, местимично с кишом, у високим планинама са снегом уз јек ветар. Најнижа температура од… »

Прешево, преминуло дете из Сирије

РТС 11.01.2016
Двогодишње дете из Сирије које је путовало са родитељима и широм породицом преминуло јутрос око четирти сата у Прешеву. Како је РТС-у потврђено у Прихватном центру, дечак је имао урођену срчану ману и Даунов синдром. … »

Вулин: Исплата дуга војним пензионерима

РТС 11.01.2016
Исплата дуга за све војне пензионере почиње данас, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, наводећи да је за то издвојено више од 5,5 милијарди динара. Вулин је додао да Закон о… »

Обрадовић: НУНС ће поднети пријаву против Стефановића

РТС 11.01.2016
Председник Независног удружења новинара Србије (НУНС) Вукашин Обрадовић изјавио је да ће НУНС поднети пријаву против министра унутрашњих послова Небојше Стефановића како би се утврдило на који начин је дошао до сазнања… »

"Скај мјузик" демантовао изјаву РТС-а

РТС 11.01.2016
Поводом изјаве Радио-телевизије Србије о наводном емитовању спорне рекламе СНС-а током јучерашње утакмице Европског првенства у ватероплу у којој се каже да контролу над садржајем видео дисплеја на екрану Комбанк Арене… »

Студенти из Србије чекали око два сата на Јарињу

РТС 11.01.2016
Косовска царина зауставила на прелазу Јариње аутобус са српским студентима из централне Србије, који доносе новогодишње поклон-пакетиће српској деци на Косову и Метохији и задржала их око два сата, рекао је "Тањугу" члан… »

Изабрани нови чланови Високог савета судства

РТС 11.01.2016
Високи савет судства објавио је на свом сајту коначне резултате судијских избора на којима је изабрано пет нових чланова тог тела. То су судија Привредног апелационог суда Бранислава Горица, судија Вишег суда у Београду Иван… »

Затворена фабрика воде у Баричу због амонијака

РТС 11.01.2016
Због повећане концентрације амонијака у Колубари затворена је обреновачка фабрика за прераду воде у Баричу, а према речима градских челника, већина становника тренутно има воду и здравље људи није угрожено. Становници се… »

Кад жице затрубе

РТС 11.01.2016
Трубе су за славље, тамбурице за на увце, таква су правила свуда изгледа сем у Пожеги где дувачки и тамбурашки оркестри размењују реперотар односно морају да знају да свирају и једно друго. Мајстор трубе Дејан Јевђић често… »