Извор: РТС/Региони архива вести 11.01.2016

Додељене награде "11. јануар"

РТС 11.01.2016
Награду која се додељује поводом Дана ослобођења Ниша ове години добили су ОШ "Учитељ Таса", група "Константин", генерал-потпуковник Милосав Сиковић, Марјан Цветковић и Драгослав Михајловић Канаринац. У Нишу је… »

Абаџија из Новог Пазара шије и у деветој деценији

РТС 11.01.2016
Слобо Вукотић има 84 године и најстарији је самостални кројач у Новом Пазару. Абаџијски занат Слобо је почео да изучава од своје 11 године и од тада се није одвајао од шиваће машине. У Новом Пазару је постојала и фабрика… »

"Заслужни грађанин" поделио Пироћанце

РТС 11.01.2016
Димитрију Младеновићу, предратном индустријалцу и оснивачу фабрике "Тигар", али и члану профашистичке Југословенске радикалне заједнице којег су Немци у априлу 1941. године поставили за председника Општине, постхумно је… »

Тезге пуне, џепови празни

РТС 11.01.2016
За празнике и славе обично трошимо више него што имамо. Највише новца потроши се на храну и поклоне, од чега се, тврде Шапчани, кућни буџет опоравља и по неколико месеци. Тезге пуне, а џепови празни. Промет после… »

Четрдесет пет година Лутајућих срца

РТС 11.01.2016
Нишка Лутајућа срца "жарили су и палили" седамдесетих и осамдесетих година широм некадашње Југославије. Њихови хитови "Јефимија", "Још мало", "Брод за срећу" слушају се и данас, а 45 година рада крунисаће документарним… »

У Кикинди накит као у Кејптауну

РТС 11.01.2016
Професорка географије Весна Ђуровић, после повратка из Јужне Африке, одлучила је да промени професију: сада израђује накит и предмете од топљеног стакла на начин на који то раде занатлије у Кејптауну. Веснина прича… »

Пола века "Севдаха"

РТС 11.01.2016
Градско културно уметничко друштво "Севдах" из Врања пола века рада обележило концертом на којем су учествовали и најмлађи и најстарији чланови Друштва. У граду севдаха и мерака, познатог мелоса и песме које је прославио… »