Извор: РТВ/Политика архива вести 11.01.2016

ЛСВ се обратила Уставном суду због закидања буџета Војводине

РТВ 11.01.2016
БЕОГРАД - Преко хиљаду активиста Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) окупило се данас на Тргу Николе Пашића у Београду, одакле су кренули ка Уставном суду Србије, где су предали иницијативу за оцену уставности дела Закона о… »

Бисерко: Вучић присилио Додика да одустане од референдума

РТВ 11.01.2016
БЕОГРАД - Као саговорник ЕУ, од кога се имају одређена очекивања, премијер Србије Александар Вучић успео је да присили председника РС Милорада Додика да повуче претњу о напуштању заједничке босанске полиције и… »

"Скрнављење храма, Косово није за Унеско"

РТВ 11.01.2016
БЕОГРАД - Министар спољних послова и потпредседник Владе Србије Ивица Дачић оценио је данас да је скрнављење храма Христа спаса у Приштини уз присуство косовске полиције показатељ да Косово не треба да постане члан… »

Николић: Зашто Хрвати набављају ракете када неће бити рата у региону

РТВ 11.01.2016
БЕОГРАД - Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас, током разговора са потпредседником руске Владе Дмитријем Рогозином, да се чуди најавама да ће Хрватска из Норвешке набавити ракетни систем, с обзиром да на то да… »

Гашић са руском делегацијом о војнотехничкој сарадњи

РТВ 11.01.2016
БЕОГРАД - Министар одбране Братислав Гашић разговарао је данас са првим замеником директора Федералне службе за војнотехничку сарадњу Русије Андрејом Бојцовом о унапређењу војнотехничке сарадње у циљу развоја… »

Вучић: Волео бих да избегнем ванредне изборе

РТВ 11.01.2016
БЕОГРАД - Премијер Александар Вучић рекао је данас да још нема дефинитивне одлуке да ли ће бити ванредних парламентарних избора, да би лично волео да их избегне, али да постоје они који их желе. Упитан да ли то што је… »

Коцијанчич: Дијалог на високом нивоу крајем јануара

РТВ 11.01.2016
БРИСЕЛ - Нова рунда дијалога на високом нивоу Београд-Приштина ће се одржати крајем јануара, изјавила је данас агенцији Бета Маја Коцијанчич, портпаролка високе представнице Европске уније Федерике Могерини. Маја… »

Адвокат: Тањуг требало да престане да ради 31. октобра

РТВ 11.01.2016
БЕОГРАД - Државна новинска агенција Тањуг требало је да престане да ради 31. октобра 2015. године, изјавио је ФоНету експерт за медијско законодавство, адвокат Слободан Кремењак. Он је објаснио да је, по одлуци Владе од 3… »

Бајатовић се нагодио с тужилаштвом

РТВ 11.01.2016
БЕОГРАД - Директор Србијагаса Душан Бајатовић нагодио се с тужилаштвом и уплатио у хуманитарне сврхе 200.000 динара, чиме је одбачена кривична пријава коју је против њега поднела Агенција за борбу против корупције, а за… »

Рогозин: Размотрићемо апел Србије за испоруку наоружања

РТВ 11.01.2016
БЕОГРАД - Русија ће размотрити апел Србије да јој испоручи наоружање и учиниће све да Србију "обезбеди" у тој области, изјавио је данас потпредседник руске Владе Дмитриј Рогозин. Председник Владе Србије Александар Вучић… »