Извор: Вести онлине/Свет архива вести 11.01.2016

Хаос у Ираку: Талачка криза и бомбашки напади широм земље, на десетине мртвих

Вести онлине 11.01.2016
Исламска држава преузела је одговорност за терористички напад на тржни центар у Багдаду током којег је убијено најмање 18 људи, јавља АФП. Прво је један аутомобил експлодирао испред тржног центра, после чега су четири… »

Игре Запада: "Косову признају право на самоопредељење, а Криму не?!"

Вести онлине 11.01.2016
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да су за њега људи важнији од граница и државних територија и поновио да је Русија поштовала међународно право у случају присаједињења Крима. - Ми нисмо водили рат, нисмо… »

Руска авијација "сравнила" 1.097 терористичких циљева

Вести онлине 11.01.2016
Руска авијација је од почетка године спровела 311 ваздушних напада погодивши 1.097 циљева терориста у Сирији, изјавио је начелник главне управе Генералштаба руске војске Сергеј Рудској. Како је рекао, руска авијација… »

Остали без милиона: Бомбама засули трезор Исламске државе

Вести онлине 11.01.2016
Међунаодна коалиција коју предводе САД уништила је на северу Ирака "трезор" Исламске дрзаве, у коме је та екстремистичка организација држала готовину. Две бомбе од по 900 килограма погодиле су складиште у Мосулу где је ИД… »

Француска "оплела" по Русији

Вести онлине 11.01.2016
Шеф француске дипломатије Лоран Фабијус апеловао је у понедељак на Сирију и Русију да прекину са војним акцијама против цивила и посебно да допринесу окончању патњи опкољеног сиријског града Мадаја. Реакције Француске… »

Борба на новом фронту: Џихадисти формирали калифат на Филипинима?

Вести онлине 11.01.2016
Терористи такозване Исламске државе формирали су калифат на филипинском острву Минданао, а стручњаци сматрају да је њихов главни циљ да усмере своје терористичке нападе на Аустралију, пи[е лист "Аустралијен". Како наводи… »

Водич за муџахедине у Европи: Неговане браде, "западњачке" колоњске воде и крст око врата

Вести онлине 11.01.2016
Милитанти који се боре на страни тзв. Исламске државе издали су застрашујући приручник за потенцијалне милитанте који живе на Западу, пише Индепендент. Приручник на енглеском језику има 58 страна и може се пронаћи на… »

Келн: Руља напала групу Пакистанаца и Сиријца

Вести онлине 11.01.2016
Група Пакистанаца и један Сиријац нападнути су у немачком граду Келну, у којем владају високе тензије због серије напада на жене током новогодишње ноћи, за које се сумња да су их починили тражиоци азила, саопштила је… »

Кијев поново о споразуму из Минска: Када ће Русија да испуни своје обавезе?

Вести онлине 11.01.2016
Кијев намерава да тражи да се определе рокови за имплементацију Минског споразума, изјавио је украјински председник Петро Порошенко. - Украјина ће тражити да се конкретизују датуми када би Русија требало да испуни своје… »

Да ли то фрау Ангела мења политику: Немци враћају све више избеглица

Вести онлине 11.01.2016
Немачка не дозвољава све већем броју миграната улазак кроз своју јужну границу и више стотина њих свакодневно враћа у Аустрију, саопштила је аустријска полиција. У саопштењу полиције из покрајине Горња Аустрија наводи… »