Култура архива вести 11.01.2016

Занимљивости о филму "Седам" које можда нисте знали

Пресс 11.01.2016
Филм “Седам”, један од најбољих трилера из деведесетих али и свих времена, препун је занимљовсти које можда нисте знали. Фото:Б92.нет Филм “Седам”, један од најбољих трилера из деведесетих али и свих времена, препун… »

Потврда На Црвеном Тепиху: Верила се Роузи Хантингон Вајтли

Курир 11.01.2016
Роузи Хантингтон Вајтли открила је на додели Златног глобуса да се верила. У центру пажње био је прстен на њеној руци. И то веренички. Званичну поврду веридбе добили смо на црвеном тепиху Златног глобуса. Дијамантски прстен… »

Тасовац: Министарство брине о архивској грађи

РТС 11.01.2016
Министар Иван Тасовац рекао је да Министарство културе и информисања брине о архивској грађи свих институција културе, као и приватизованих медија, наводећи као пример новинску агенцију "Тањуг". Иван Тасовац је на конференцији… »

(Видео) Памтимо Га Као Повученог Дечка: Бебан из Породичног блага се снима наг

Курир 11.01.2016
Вукашина Марковића је домаћа публика заволела у серији "Породично благо" где је тумачио симпатичног дечака Бебана. Од улоге Братислава Бебана Гавриловића , он се доста променио, а већ дуго се не бави глумом. Свој таленат… »

"Златни глобус" филмовима "Повратник" и "Марсовац" »

Студио Б 11.01.2016
Златни глобус за најбољу драму додељен је филму "Повратник" редитеља Алехандра Ињарита, а најбољи филм у жанру комедија/мјузикл је "Марсовац" Ридлија Скота. На 73. додели престижних филмских награда Холивудског удружења… »

Жижек поново у Хрватском народном казалишту

Блиц 11.01.2016
Словеначки филозоф Славој Жижек гостује 23. јануара у Хрватском народном казалишту (ХНК) у Загребу, годину дана након што је распродао позорницу највеће позоришне куће у Хрватској. “Најопаснији филозоф Запада”, како је… »

Легенда Живи: Беба пингвин добила име по Дејвиду Бовију!

Курир 11.01.2016
Мали пингвин, који је стекао "популарност" као прво младунче у зоолошком врту у Синсинатију у 2016. години, добио је име Боуви по Давид Боувију, легендарном певачу који је јуче преминуо. У петак, када се младунче пингвина… »

Џон Мактирнан Долази У Београд: Култни редитељ из затвора стиже право на Фест

Курир 11.01.2016
Гост фестивала биће аутор филмова „Лов на Црвени октобар“ и „Умри мушки“, који је био на робији због прислушкивања и шпијунаже. Редитељ култних филмова „Лов на Црвени октобар“ и „Умри мушки“ Џон… »

Победник Феста номинован и за БАФТА награду

РТВ 11.01.2016
БЕОГРАД - Филм "Вук" (Тхееб) Наџи Абу Новара, прошлогодишњи победник Феста, после номинације за Оскара, у трци је и за БАФТА награду. Јордански редитељ Наџи Абу Новар за свој филм "Вук" на 43. Фесту освојио је награду за… »

Златни глобус филмовима Повратник и Марсовац

Актер 11.01.2016
Златни глобус за најбољу драму додељен је филму "Повратник" редитеља Алехандра Ињарита. Најбољи филм у жанру комедија/мјузикл је "Марсовац" Ридлија Скота. На 73. додели престижних филмских награда Холивудског удружења… »