Извор: Б92/Свет архива вести 19.02.2016

Постигнут договор за Велику Британију у ЕУ

Б92 19.02.2016
Брисел -- Председник Европског савета Доналд Туск саопштио је да је договор о останку Велике Британије у ЕУ добио једногласну подршку лидера свих 28 чланица ЕУ. "Договорено је. Једногласна подршка за нови споразум о Велике… »

Курдски екстремисти: Туристи, не долазите у Турску

Б92 19.02.2016
Анкара -- Курдска милитантна група запретила је страним туристима да не долазе у Турску, додајући да ће уништити кључни сектор туризма у тој земљи. Група "Јастребови слободе Курдистана" (ТАК) преузела је одговорност за… »

Одбијен руски нацрт резолуције о Сирији

Б92 19.02.2016
Њујорк -- Русија је поделила чланицама СБ УН нацрт резолуције којим се позива на заустављање било каквих акција којима се подрива суверенитет и интегритет Сирије. САД, и Велика Британија су, међутим, одбациле овај предлог… »

Аустрија спустила рампу, дневне квоте за избеглице

Б92 19.02.2016
Беч -- Аустрија је данас у осам сати почела да примењује ограничења по питању броја миграната који дневно могу да уђу у земљу. Министарка унутрашњих послова Аустрије Јохана Микл-Лајтнер је раније најавила да ће… »

Европол: Очекујемо нападе ИД у Европи

Б92 19.02.2016
Берн -- Исламска држава би могла да организује велике терористичке нападе у Европи, упозорио је директор Европола Роб Вејнрајт. "Очекује се да ће Исламска држава или неке друге верске теориристичке групе извести напад негде… »

Ердоган: Курди без сумње криви, критиковаћу Обаму

Б92 19.02.2016
Анкара -- Турски председник Реџеп Ердоган поновио је да су сиријски Курди "без сумње" одговорни за напад у Анкари у којем је погинуло 28 и повређено више од 80 људи. Осим тога, како наводи, у заказаном телефонском разговору… »

САД бомбардовале Либију, мете џихадисти ИД

Б92 19.02.2016
Триполи -- Амерички војни авиони погодили протекле ноћи мете у Либији, међу којима су камп за обуку ИД и локација на којој се налазио високопозиционирани лидер џихадиста. То је изјавио неименовани амерички званичник. Он… »

Турска: У новом нападу убијени војници и полицајац

Б92 19.02.2016
Два турска војника и један полицајац убијени су данас у нападу курдских екстремиста у Дијарбакиру, граду на југоистоку Турске, саопштила је турска војска. У саопштењу се наводи да су екстремисти Радничке партије Курдистана… »

Највеће војне вежбе Јужне Кореје и САД до сад

Б92 19.02.2016
Вашингтон -- Војне вежбе Јужне Кореје и САД у марту биће највеће до сада, саопштило је јужнокорејско министарство одбране, што је знак појачаних тензија са Северном Корејом. Министар одбране Хан Мин-ку изјавио је да ће у… »

Неизвестан останак ВБ у ЕУ: Договор само ако...

Б92 19.02.2016
Британски премијер Дејвид Камерон стигао је на наставак преговора са лидерима Европске уније који могу одлучити судбину Велике Британије у ЕУ. Након ноћашњих маратонских преговора који су без резултата прекинуту око пет сати… »