Извор: Курир архива вести 19.02.2016

ПАО ДОГОВОР: СНС и ПУПС заједно на изборе

Курир 19.02.2016
БЕОГРАД - Делегација Српске напредне странке, предвођена председником Александром Вучићем, отпочела је разговоре данас са делегацијом Партије уједињених пензионера Србије. Председник Српске напредне странке и лидер ПУПС-а… »

Видео Опет Хаос У Приштини: Бачен сузавац, скупштина прекинута, посланици разбијена глава

Курир 19.02.2016
ПРИШТИНА - Седница косовске скупштине и данас је, као и претходних шест месеци, чак три пута прекинута због сузавца, неки су се посланици заштитили и гас маскама, али су пред прекид успели да изгласају резолуцију којом су… »

Изборили Посебан Статус: Британија остаје у ЕУ

Курир 19.02.2016
Лидери ЕУ су се договорили о условима како да задрже Британију у ЕУ, написала је на Твитеру председница Летоније Далија Грибаускаите. БРИСЕЛ - Председник Европског савета Доналд Туск и председник Европске комисије Жан Клод… »

ШТА СЕ ДЕШАВА НА ГРАНИЦИ СА МАКЕДОНИЈОМ? МУП: Није затворена! УНХЦР: Јесте, од 12.30!

Курир 19.02.2016
БЕОГРАД - Након што су београдски медији обајвили да Србија данас затворила границу за мигранте са Македонијом, јер Хрватска не пушта избеглице даље, преко своје земље, ка Словенији и Аустрији, огласио се МУП који је јавио да… »

Народна Банка Србије: Одржан састанак са ММФ

Курир 19.02.2016
БЕОГРАД - У Народној банци Србије данас је одржан пленарни састанак представника Републике Србије и мисије Међународног монетарног фонда, на којем је, уз гувернера НБС Јоргованку Табаковић, која представља Србију у ММФ… »

Ђуровић: И Србија ће затворити границе јер Европа нема друго решење

Курир 19.02.2016
БЕОГРАД - Директор Центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила Радош Ђуровић оценио је данас да још не постоји заједничко европско решење за мигранску кризу и да ће зато и Србија затворити своје границе за избеглице са… »

Одмазда За Турске Акције: Курдски екстремисти преузели одговорност за напад у Анкари

Курир 19.02.2016
Курдски екстрмисти преузели су данас одговорност за напад у Анкари у којем је погинуло 28 и повређено више од 80 људи. У саопштењу које је објављено на сајту курдске екстремистичке групе "Курдистан Фреедом Фалцонс" наводи… »

ЕУ НЕМОЋНА, БЕЧ ТЕРА ПО СВОМЕ: Аустрија почела примену дневних квота за мигранте!

Курир 19.02.2016
БЕЧ - Аустрија је данас у осам сати почела да примењује ограничења по питању броја миграната који дневно могу да уђу у земљу. Министарка унутрашњих послова Аустрије Јохана Микл-Лајтнер је раније најавила да ће… »

Вучић: Данас причам о фабрикама, не о министру одбране

Курир 19.02.2016
НОВИ САД - Премијер Србије Александар Вучић данас није хтео да одговори на питање ко ће бити нови министар одбране, већ је рекао да ће о томе причати на страначким конференцијама. "Данас причам о фабрикама", рекао је… »

Унхцр: Србији помоћ од 47 милиона долара у случају затварања граница

Курир 19.02.2016
Шеф представништва УНХЦР-а у Србији Фридрих Шодер каже да је, уколико Србија по узору на остале земље затвори границе за избеглице, предвиђена помоћ у износу од 47 милиона долара. Међутим, нада се да до тога неће доћи и… »