Извор: БизЛифе архива вести 24.02.2016

Косовска влада најављује увођење реципрочних мера Србији

БизЛифе 24.02.2016
Влада Косова упозорила је да би могла да уведе реципрочне мере против Србије због препрека које намеће појединим косовским компанијама чија се делатност базира на увозу или извозу, преноси данас приштински лист Коха диторе… »

Мелинда Гатес: Живот у свету постаје све бољи

БизЛифе 24.02.2016
Мелинда Гатес, супруга оснивача Мицрософта Билла Гатеса и копредседавајућа породичне фондације, рекла је за Блоомберг да живот у свету постаје све бољи. Мелинда Гатес, супруга оснивача Мицрософта Билла Гатеса и… »

Дугорочни план Лидла у Србији: ИЗГРАДИЋЕМО 100 ОБЈЕКАТА

БизЛифе 24.02.2016
Немачки трговински ланац Лидл изградиће у Србији ове и наредне године 20 малопродајних објеката, саопштила је данас Влада Србије након састанка премијера Србије Александра Вучића са представницима те компаније. Немачки… »

Ко су заправо шармантни и популарни?

БизЛифе 24.02.2016
Кажу да шармантни пролазе боље у животу. То су они који добију мало већу куглу сладоледа, у школи вишу оцену, на послу им се гледа кроз прсте... У скоро свакој ситуацији могу да се „провуку“. Кажу да шармантни пролазе… »

САВЕТ ДАНА: Шта је на првом, а шта на другом месту?

БизЛифе 24.02.2016
"Ваше време је ограничено, немојте га трошити живећи нечији живот. Немојте да допустите да вас зароби догма – живети како други мисле. Немојте дозволити да бука туђих мишљења утиша ваш унутрашњи глас. И… »

ВИДЕО: Како да постанете људски детектор лажи

БизЛифе 24.02.2016
кратак видео. Бусинесс Инсидер објавио је кратак видео помоћу којег ћете за мање од два минута веома ефикасно научити како да препознате када вас неко лаже. Истина се изговара много брже него лаж јер када вас неко нешто… »

Пирот има мањак запослених у општинској управи и јавним предузећима

БизЛифе 24.02.2016
Општина Пирот једна је од ретких у Србији која по проценама Владе Србије има мање запослених од оног броја који је дозвољен одлуком Владе Србије, изјавио је председник те општине Владан Васић. Општина Пирот једна је од… »

ИЗЈАВА ДАНА: Немачки краљ меса и српски ћевапи

БизЛифе 24.02.2016
Цлеменс Тонниес, власник немачке компаније Тонниес „И ја волим српске ћевапе. Синоћ смо били на вечери, а након што смо јели јунетину и јагњетину, тражио сам ћевапе. Знамо како се то ради, а ако не знамо питаћемо српске… »

Умберто Ецо о будућности књиге: Као и точак, једном пронађена не може се побољшати

БизЛифе 24.02.2016
Велики италијански писац, есејиста и филозоф Умберто Ецо, који је преминуо 19. фебруара ове године (рођен је 5. јануара 1932. године) дели са нама нека своја виђења о опстанку књиге у делу „Ово није крај књиге“. Велики… »

ВИДЕО: Ово је најбољи мобилни телефон на свету

БизЛифе 24.02.2016
Најбољи мобилни телефон на свету за 2015. годину је Самсунг Галакси С6 едге, објављено је на Мобиле Ворлд Цонгрессу (МВЦ) у Барселони. Најбољи мобилни телефон на свету за 2015. годину је Самсунг Галакси С6 едге, објављено је на… »