Политика архива вести 26.02.2016

Скот Или Скат, Као Вибер Или Вајбер: Како се заправо презива нови амбасадор САД?

Блиц 26.02.2016
"Добар дан, зовем се Кајл Скат", наводи Кајл Скот (Киле Сцотт), новоименови амбасадор САД у Београду на почетку поздравне поруке грађанима Србије и то на течном српском језику. И тако, Скат или Скот, попут онога "вибер и… »

Британски војници на скијашкој обуци на Копаонику

Бета 26.02.2016
Група официра и подофицира британске војске први пут на Копаонику изводи обуку у скијању, организовану у склопу билатералне војне сарадње Србије и Велике Британије. На обуци су од 20. фебруара била 32 припадника британске… »

У Пријепољу комеморативни скупови поводом годишњице злочина у Штрпцима

Бета 26.02.2016
У Пријепољу ће сутра, поводом 23 године од отмице и убиства 19 путника из воза на станици Штрпци, бити одржани комеморативни скупови које и ове године одвојено организују локална самоуправа и Бошњачка културна заједница… »

Маршићанин: ДСС није против сарадње са НАТО алијансом!

Правда 26.02.2016
БЕОГРАД – „Сарадња са НАТО толико се проширила после Партнерства за мир да није преостало ништа више сем формалног приступања том савезу“, рекао је гостујући у Новом дану потпредседник Демократске странке Србије… »

ЖИЛЕ, БЕКРИЈА! Кад Зоран Живковић после прославе сврати у Скупштину! (ВИДЕО)

Правда 26.02.2016
Председник опозиционе Нове странке и посланик у Скупштини Србије Зоран Живковић постао је прави хит на друштвеним мрежама након што је објављен снимак из Скупштине на коме се види како говори као да је попио коју чашицу… »

Шпијунка: Изостала труба

Вечерње новости 26.02.2016
Ставио је шлем, убацио неколико лопата бетона у темељ и поздравио се са домаћинима. Брзински је министар Расим Љајић означио почетак изградње Дома трубача у Гучи. СТАВИО је шлем, убацио неколико лопата бетона у темељ и… »

Мађарски покрет: Политичка освета и непринципијелна коалиција могу нанети штету Палићком језеру од 6,5 милиона евра

Суботица.цом 26.02.2016
Саопштење одборничке групе Мађарског покрета преносимо у наставку. На седници Скупштине града Суботица, одржаној 25. фебруара, су се, између осталог, на дневном реду налазили и програми пословања јавних предузећа. У… »

Штрпци су срамота Србије

е-Новине 26.02.2016
Породице жртава чекају на судску правду. Тужилаштво за ратне злочине (ТРЗ) подигло је у марту 2015. године оптужницу против пет лица, међутим ту оптужницу Суд до данас није потврдио, већ ју је неколико пута враћао ТРЗ-у… »

Дачић: Убијен отмичар српских дипломата

Студио Б 26.02.2016
Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је, према информацијама из Либије, јуче у граду Сабрата убијен Абдулах Ал Дабаши, који се са својом групом сумњичи за отмицу двоје српских дипломата у Либији у новембру… »

Аризација и Холокауст: Пљачка Јевреја у Србији

Нови магазин 26.02.2016
Пише: Весна Алексић Институт економских наука Промена политичких прилика у Европи након Француске револуције довела је до стварања националних држава, чије су економије захтевале много већу количину инвестиционог капитала… »